ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Bρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, που δεν έχουμε την πολυτέλεια για λάθη ή παραλήψεις.Αλλά για ουσιαστικότερη, αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των θεμάτων που μας απασχολούν!

                                         ΧΑΝΙΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
                             Αρ.Πρωτ.:05/2015                                                                              
                     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
         Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στα Χανιά Κρήτης διεξήχθη η Ετήσια           Τακτική  Συνέλευση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος 
      Δυτικής Κρήτης (ΕΠΛΣΔΚ). Στην Συνέλευση μας τίμησαν με την παρουσία       τους και  απηύθυναν  χαιρετισμό:
         ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού    Λιμενικού     Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος.
  Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) ΣΑΪΤΑΚΗΣ  Δημήτριος.
 Ο  Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΠΛΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ Αθανάσιος.
Ο  Γενικός Γραμματέας  της ΠΕΑΛΣ και Διοικητής της ΑΕΝ/ΚΡΗΤΗΣ  Πλοίαρχος Λ.Σ. ΠΑΣΣΑΚΟΣ  Σπυρίδων.
 Ο Συντονιστής των Περιφερειακών Εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ) Αντ/ρχος Λ.Σ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ Γεώργιος.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης (ΕΠΛΣΑΚ)  ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ Γεώργιος.
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Πλοίαρχος Λ.Σ.  ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ  Θεοφάνης  ο οποίος μετέφερε και το χαιρετισμό του Κου Περιφερειάρχη 7ης ΠΕΔΙΛΣ ΚΡΗΤΗΣ  Αρχ/χου  Λ.Σ.  ΣΕΦΕΡΕΙΑΔΗ  Γεώργιου.
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων Αντ/ρχος Λ.Σ. ΟΡΦΑΝΟΣ Ιωάννης .
Ο Υπολιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων Πλωτάρχης Λ.Σ.  ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗΣ  Βασίλειος.
Ο Αξιωματικός Εκπαίδευσης  του ΚΕΝΑΠ Πλωτάρχης Λ.Σ.  ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ιωάννης.
  Η διεξαγωγή της  συνέλευσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με κυρίαρχο σύνθημα την ενότητα για ένα καλύτερο αύριο με ελπίδα και προοπτική για τα στελέχη του Λ.Σ. και το Λιμενικό Σώμα.
  1. Στα αποτελέσματα της συνέλευσης εγκρίθηκαν  ο Διοικητικός – Οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. καθώς και ο Προϋπολογισμός.
 2. Ομόφωνα αποφασίσθηκε η συνέχιση των αγώνων μας ενάντια  στις πολιτικές που ξεχνούν ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.   
 3.  Ομόφωνα αποφασίσθηκε οι εκ νέου συνδικαλιστικές ενέργειες προκειμένου δοθεί λύση στην ολοκλήρωση της μεταστέγασης του Κ. Λ. Χανίων με προέκταση των χώρων του στον 1ο όροφο του Τελωνείου Σούδας Χανίων καθώς και η αναβάθμιση του Λιμενικού Τμήματος Γεωργιούπολης  σε Λιμενικό  Σταθμό αλλά και η ενίσχυση του Κ. Λ. Χανίων με ένα επιπλέον πλωτό Λ.Σ..
4.  Συζητήθηκε η αναγκαιότητα συμμετοχής των συνδικαλιστικών φορέων στις επιτροπές  που τροποποιούν τον Κανονισμό Σπουδών  Σχολών Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων .
5. Καταγγέλθηκε  ομόφωνα  η τακτική της μη υλοποίησης αρκετών μεταθέσεων που έχουν αποφασισθεί  από τα αρμόδια συμβούλια  ιδιαίτερα τα τελευταία τρία(03) χρόνια.
6. Συζητήθηκε η αναγκαιότητα προσλήψεων, ο τρόπος κατάταξης και εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης  των στελεχών καθώς και της ίδρυσης Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος .
7. Καταγγέλθηκε ομόφωνα πραγματοποίηση μετακινήσεων χωρίς προκαταβολή και η  αναπροσαρμογή των χρηματικών ποσών στο σημερινό κόστος διαβίωσης.
8. Ψηφίσθηκε ομόφωνα η τροποποίηση του Π.Δ. περί Πειθαρχικού Δικαίου σύμφωνα με τις προτάσεις της ομοσπονδίας .
9. Ψηφίσθηκε ομόφωνα η αδήριτη ανάγκη αναμόρφωσης της νομοθεσίας που διέπει την εξέλιξη των Λ/Φ και Υπαξιωματικών (απόστρατευτικός  βαθμός  Λ/Φ και η αδικία που αφορά την βαθμολογική εξέλιξη του 33α -34ου Σχολείου και ΔΥΛΣ ).
10. Επισημάνθηκε η άμεση ενεργοποίηση της ψηφισθέντος διάταξης θέσπισης του συνηγόρου του Λιμενικού.
11. Καταγγέλθηκε η μη πλήρως συμμόρφωση των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων (ΣτΕ) για την αναδρομική επιστροφή των χρηματικών ποσών που προκύπτουν μετά την 01/08/2012.
12. Επισημάνθηκε  η διεκδίκηση της κατάργησης του άρθρου 220 του Ν.4281/2014 που αφορά το ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ).
13. Καταγγέλθηκε η μη αντιμετώπιση  της πολιτείας για τα οφειλόμενα στα στελέχη Λ.Σ.  πλεύσιμα των παρελθόντων ετών, η μη καταβολή επιδομάτων παραμεθορίου και ο επανακαθορισμός επιδομάτων κινδύνου.
14. Ψηφίσθηκε ομόφωνα η υπογραφή της ΚΥΑ για την σύσταση ελεγκτηρίου υγειονομικών δαπανών στο Αρχηγείο Λ.Σ.  όπως συμπεριλήφθηκε  με διάταξη στο Νόμο 4256 «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις » προκειμένου τα στελέχη  Λ.Σ.  αποκτήσουν σε όλα τα επίπεδα υγειονομική περίθαλψη που τους αρμόζει.
Τέλος πέραν των παραπάνω τα οποία αποτελούν το διεκδικητικό πλαίσιο της Ένωσης μας τέθηκαν θέματα που αφορούν το νέο ασφαλιστικό καθεστώς των στελεχών του Λ.Σ.  και τα οποία πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν προς άρση των αδικιών και δυσλειτουργιών που δημιουργήθηκαν απ’ αυτό  ιδιαίτερα των ηλικιακών ορίων, της άδικης διακριτικής  μεταχείριση των στελεχών που κατετάχθησαν στο Σώμα από 01/07/1990 έως 31/12/1995, η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου τέκνων προκειμένου εξαλειφτεί η διάκριση των στρατιωτικών από τους πολιτικούς υπαλλήλους, η αναγνώριση  του χρόνου Σπουδών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και το πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης Σχολής και ο επαναπροσδιορισμός των Υπηρεσιών που συμπεριλαμβάνονται στο καθορισμό της μάχιμης πενταετίας των στελεχών. Ο υπολογισμός ως διπλάσιος χρόνος υπηρεσίας στους υπηρετούντες στα πλωτά, η βελτίωση της διάταξης στον ασφαλιστικό Ν.3865/2010 καθώς αδικούνται οι ασφαλισμένοι από το 1990  και μετά σε σχέση με τους ασφαλισμένους πριν το 1990, η επιστροφή στα στελέχη πριν την κατάταξη τους στο Λ.Σ. είχαν θητεία ως οπλίτες πενταετούς υποχρέωσης του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών που είχαν καταβάλει ως επικουρική σύνταξη στο ΕΤΕΑΜ καταβάλλοντας παράλληλα για την ίδια αιτία ασφαλιστικές εισφορές στα οικεία ασφαλιστικά  ταμεία.
       Μετά τα παραπάνω, αβίαστα προκύπτει ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο που δεν έχουμε την πολυτέλεια για λάθη ή παραλήψεις αλλά για ουσιαστικότερη,  αποδοτικότερη  και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των θεμάτων που μας απασχολούν και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και όλοι μαζί ενωμένοι με διαρκή αγώνα να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες και να κάνουμε πράξη το όραμα, τις προσδοκίες και τους  στόχους μας για ένα πραγματικά σύγχρονο, δημιουργικό και αποτελεσματικό Λ.Σ. όπου τα στελέχη του θα έχουμε τη θέση που πραγματικά μας αξίζει .     
                                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΚΑΡΤΑΚΗΣ Ιωάννης                                                   ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος