ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Τρικυμία στο ΣΥΡΙΖΑ για ΟΛΠ& τα tweet Δραγασάκη!!!

www.pireas2day.gr-αναδημοσίευση
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/03/2015
Ενώ οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Γ. Δραγασάκη περί πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ επεκτείνονται και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, μέσω twitter το κλείσιμο της συμφωνίας στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, σε tweet το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι «οι πολιτικές προτεραιότητές μας επικεντρώνονται στο «πώς θα παράγουμε χρήματα», «πώς θα αναπτύξουμε την οικονομία» και «πώς θα έχουμε λιγότερη ανεργία».

Our policy priorities focus on "how to create money", how to develop the economy" & "how to have less unemployment" #Greece #China >>
— Γιάννης Δραγασάκης (@YDragasakis) March 28, 2015

Σε επόμενο tweet ο κ. Δραγσάκης αναπαράγει την συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, στην οποία ανέφερε ότι εντός λίγων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.


In a multipolar world #Greece-#China relation is of strategic importance -Interview @XinhuanetNews in #Beijing > http://t.co/d9zUkkaDK2
— Γιάννης Δραγασάκης (@YDragasakis) March 28, 2015

Η αποκάλυψη της συνέντευξης δημιούργησε σοβαρό θέμα για την κυβέρνηση, καθώς άμεσα αντέδρασε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) αφού ο πρόεδρος Γιώργος Γεωργακόπουλος με δήλωσή του στο Pireas2day.gr υπογράμμισε ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα ζητήσουν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θ.Δρίτσα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη για να αποσαφηνιστούν οι θέσεις της κυβέρνησης,

Ο κ. Δρίτσας σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε το Σάββατο ότι οι αναφορές στα δημοσιεύματα δεν μεταβάλλουν τις κυβερνητικές θέσεις, αλλά παρέπεμψε για εξηγήσεις στον κ. Δραγασάκη, μόλις επιστρέψει από το Πεκίνο.

Παράλληλα, το βράδυ του Σαββάτου, το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει την θέση της, σημειώνοντας ότι τόσο στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή έχει υπάρξει ξεκάθαρη τοποθέτηση στην πώληση του ΟΛΠ αλλά και όλων των λιμανιών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Απορία μας προκαλούν σημερινά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αναφορικά με την επιτάχυνση της διαδικασίας πώλησης του 67%  των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, τα οποία επικαλούνται ξένο πρακτορείο ειδήσεων.
 Επειδή, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις προγραμματικές θέσεις του όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις, που έγιναν στην Βουλή κατά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων, έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην πώληση του ΟΛΠ αλλά και όλων των λιμανιών, αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει σχετικά με τα εν λόγω δημοσιεύματα».


  • Για να διαβάσετε τις προηγούμενες αναρτήσεις του Pireas2day.gr για τη συνέντευξη του Γ. Δραγασάκη πατήστε εδώ και για τις δηλώσεις Θ. Δρίτσα πατήστε εδώ