ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν σε φορτηγό πλοίο!

Η Εφημερίδα των Συντακτών- αναδημοσίευση
  Το «GENC 3'» και το πλήρωμά του οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας | Υπουργείο Ναυτιλίας
Στον εντοπισμό φορτηγού πλοίου, ανοιχτά του Γυθείου, που μετέφερε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων -εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 10.670 χαρτοκιβώτια (master cases)- προχώρησαν το πρωί της Κυριακής λιμενικοί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού και από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, ενώ από τη στεριά συμμετείχαν περιπολικά οχήματα με επιβαίνοντες στελέχη των Λιμενικών Αρχών Γυθείου και Καλαμάτας, που είχε αποτέλεσμα τον εντοπισμό του φορτηγού πλοίου «GENC 3», σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου «Κηπούλα » ανοιχτά του Γυθείου.
Στη συνέχεια, οι δυνάμεις του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στο πλοίο, υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπου μετά από έλεγχο διαπίστωσαν την ύπαρξη 11 εμπορευματοκιβωτίων (containers) που περιείχαν τσιγάρα.
Το «GENC 3» και το πλήρωμά του οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε πως το φορτίο ήταν παράνομο και προοριζόταν προς εισαγωγή και διανομή του στην ελληνική επικράτεια.
Μετά από ενημέρωση της Εισαγγελικής Αρχής Καλαμάτας, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος προχώρησαν στηνσύλληψη των οκτώ αλλοδαπών μελών του πληρώματος καθώς και στην κατάσχεση του πλοίου και του παράνομου φορτίου του.
Οι συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής Καλαμάτας.