ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ!


PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απορώ αν εγώ ζω στον  κόσμο μου΄΄  ή οι συνδικαλιστές του ΛΣ (ΠΟΕΠΛΣ & ΠΕΑΛΣ)  έχουν ξεφύγει εντελώς!

Εδώ και πολλά χρόνια τους παρακολουθώ  να απαξιώνουν με την συμπεριφορά τους την ουσία του όρου <συνδικαλισμός>   . Το λυπηρό είναι ότι πολλοί προσποιούνται ακόμα ότι ο συνδικαλισμός με την παρούσα μορφή του βοηθά τους συναδέλφους ενώ όλοι γνωρίζουν καλά ότι υπάρχει μόνο για εξυπηρετεί ελάχιστους και να βλάπτει τους υπόλοιπους.
 Δεν σκοπεύω να μπω σε λεπτομέρειες σχετικές με το χάλι του συνδικαλισμού στο ΛΣ αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα τελευταία δημοσιεύματα τους.

Αναρτούν επιστολές αγανάκτησης σχετικά με τις προαγωγές των ΑΞ και τολμούν να μιλούν για παγκόσμια πατέντα επειδή κάποιοι δεν θα προαχθούν.
Φυσικά είναι άδικο κάποιοι να μην προάγονται αλλά ας αναλογιστούμε τα παρακάτω:

Mόνο στο ΛΣ  υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός Ναυάρχων και Αρχιπλοιάρχων σε σχέση με το υπάρχον προσωπικό αλλά και σε σχέση με την οργανική του Σώματος.

Οι αριθμοί επιτρέπουν μόνο ο Αρχηγός του ΛΣ  να είναι Υποναύαρχος …. οι άλλοι ας μένουν Αρχιπλοίαρχοι και πολύ  είναι.

Μόνο στο ΛΣ υπάρχει αυτή ΄΄υπερβολική ταχύτητα΄΄ προαγωγών σε όλες τις βαθμίδες , αλλά το σκάνδαλο είναι κυρίως οι ΑΞ οι οποίοι καταλήγουν όλοι τους τουλάχιστον Αρχιπλοίαρχοι.
Πως είναι δυνατόν ο Λοχαγός μου στο στρατό ο οποίος το 1996 ήταν ήδη  ένα έτος στον βαθμό αυτό και ο  ΄΄Χ΄΄  ΑΞ  του ΛΣ (να μη λέμε ονόματα) ήταν την ίδια περίοδο παλιός ανθυποπλοίαρχος , σήμερα ο Λοχαγός να είναι Ταξίαρχος που παρέμεινε στον βαθμό του στις τελευταίες κρίσεις ,ενώ ο Λιμενικός να είναι εδώ και ένα έτος Υποναύαρχος  ;;;

 Οι ΑΞ των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν-φοιτούν 4 έτη στις στρατιωτικές σχολές τους και λαμβάνουν τις προαγωγές τους με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε ενώ οι δικοί μας φοιτούν ένα μόνο έτος στη σχολή του ΠΝ και λαμβάνουν τις προαγωγές τους λες και έχουν λάβει μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις , προσπερνώντας σε εξέλιξη τους πάντες γύρω τους.
Πως είναι δυνατόν να προάγονται επειδή ουσιαστικά είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου;                                  Στρατιωτικές προαγωγές με πολιτικά κριτήρια πρώτη φορά βλέπω
Για να μην πω τις πατέντες με τις προαγωγές των εκτός οργανικών θέσεων  που αρχικά ήταν για τους Εμποροπλοίαρχους ,με προϋπόθεση αυτοί  να υπηρετούν συγκεκριμένα έτη στα πλωτά,  που στη συνέχεια τις έλαβαν και οι εμποροπλοίαρχοι κρυμμένοι εντός γραφείων και στο τέλος τις έλαβαν και οι΄΄ γνωστοί- άγνωστοι΄΄.
Μόνο εγώ δεν έχω γίνει πλωτάρχης ακόμα.
Πόσες φορές καταγγείλαμε ορισμένοι,  ότι οι ΠΕΔΙΛΣ  δημιουργήθηκαν προκειμένου ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία των ΑΞ και να γίνουν όλοι τους Αρχιπλοίαρχοι.
Τι κάνουν οι ΠΕΔΙΛΣ εκτός από το να αναπαράγουν τις υφιστάμενες διαταγές της Κεντρικής διοίκησης του Αρχηγείου;;  
Που ξαναείδατε Αρχιπλοίαρχο (Ταξίαρχο) να είναι επικεφαλής δύναμης 80-120 ατόμων την οποία την ελέγχει μόνο όταν πρόκειται για καμία ΕΔΕ;;;
Που ξαναείδατε  Πλοίαρχο (Σ/χη) να είναι επικεφαλής μονάδας με 20 άτομα ;;;

 Όλα καταλήγουν ότι όντως οι προαγωγές αλλά και οι τοποθετήσεις των διοικήσεων των μονάδων στο ΛΣ αποτελούν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ.  

Ας κάνουν μια απλή μαθηματική πράξη οι πολιτικοί προϊστάμενοι μας να δουν πόσα πραγματικά έτη θα υπηρετήσουν από εδώ και στο εξής οι Λιμενικοί όλων των βαθμίδων και ας βάλουν φρένο στις προαγωγές όπου αυτό απαιτείται.
Και προς αποφυγή συνωστισμού στις σκάλες της ιεραρχίας ας σταματήσουν πια οι ανούσιες προσλήψεις ΑΞ…
Αν θέλετε ας προσλάβετε μερικούς Εμποροπλοίαρχους (Καπετάνιους/Μηχκους) αλλά με την προϋπόθεση να υπηρετήσουν στα ΠΑΘ και όπου αλλού προβλέπεται ,υποχρεωτικά μέχρι να γίνουν Πλωτάρχες , όχι να κρυφτούν σε 1-2 χρόνια σε γραφείο.