ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Αποστρατεύτηκε ο αξιωματικός που υπέγραψε το έγγραφο για τους μετανάστες...

Σε πρωτοβουλία του υποστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ Γεώργιου Νίτσα απέδωσε το περιβόητο έγγραφο για τους μετανάστες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σε εξέλιξη η κρίση στην ΕΛ.ΑΣ. Αποστρατεύτηκαν 14 αξιωματικοί
Αποστρατεύτηκε σήμερα Πέμπτη ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Γεώργιος Νίτσας, ο οποίος υπέγραψε το περιβόητο έγγραφο για τους μετανάστες, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τα δημοσιεύματα περί μη σύλληψης παράτυπων μεταναστών και ανοίγματος των Κέντρων Κράτησης έφεραν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με το θέμα να παραμένει ψηλά στο δημόσιο διάλογο.
Πληροφορίες απέδωσαν το επίμαχο έγγραφο στην Ελένη Σπαθανα,  σύμβουλο της αναπληρώτριας υπουργού Μετανάστευσης Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου, γεγονός που διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι το έγγραφο ήταν πρωτοβουλία του εν λόγω αξιωματικού.
"Καμία εντολή δεν δόθηκε, ούτε από τον κ. Πανούση ούτε από την κ. Χριστοδουλοπούλου", υποστήριξε.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενημερωτικό σημείωμα, που έδωσε χθες στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης, και στο οποίο αναφέρεται ότι "στις 3-3-2015 από τον κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, κατόπιν επικοινωνίας/παρέμβασης της κας Σπαθανά με σκοπό την υλοποίηση/εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης, απεστάλη νεότερη διευκρινιστική διαταγή", ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι δεν υπήρξε παρέμβαση από την κ. Σπαθανά (συνεργάτιδα της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου).
Ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα υπηρεσιακό έγγραφο, από την υπηρεσία της οποίας προΐσταται ο συγκεκριμένος υποστράτηγος ο οποίος εξέδωσε και την επίμαχη διαταγή "χωρίς να ενημερώσει κανέναν από τη φυσική και πολιτική ηγεσία".
"Δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντος με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα, χωρίς να ρωτήσει κανέναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αυτό δημιούργησε μια κατάσταση την οποία εκμεταλλεύτηκε με τρόπο άριστα οργανωμένο η αξιωματική αντιπολίτευση" τόνισε. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι "από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να πατήσει σε ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται για την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου" και ότι "επιλέγει να ανοίξει αυτό το ζήτημα με τρόπο ο οποίος δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και για λόγους που έχουν να κάνουν ενδεχομένως και με τη σημερινή μέρα, την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ".
Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης, η ΝΔ προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα έξω από το γήπεδο βλέποντας τη μεγάλη απήχηση που έχει αυτή τη στγμή η κυβέρνηση ώστε να λειτουργήσει ως μια βαλβίδα αποσυμπίεσης ενδεχομένως και για την ΚΟ που έχει σήμερα».