ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ποιοι απειλούν; Μα οι φίλοι του κυρ-Θανάση, οι οποίοι πάντα αυτό έκαναν.Και ομιλούν για ναυτιλία, συνεχίζοντας να πετάνε στον δρόμο τους Ελληνες ναυτεργάτες!!!

«Απειλούν» οι εφοπλιστές

t Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ενωσης διαμήνυσε προς την κυβέρνηση ότι «η ελληνόκτητη ναυτιλία επιθυμεί να παραμείνει παρούσα στον τόπο της, αρκεί να την αφήσουμε εκτός πολιτικών αντιπαραθέσεων» | EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Απειλητικό» μήνυμα έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση ο επανεκλεγείς την Τετάρτη πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θόδωρος Βενιάμης, λέγοντας ότι η ελληνόκτητη ναυτιλία επιθυμεί να παραμείνει στον τόπο της, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να την «αφήσουμε εκτός πολιτικών αντιπαραθέσεων σεβόμενοι πλήρως το θεσμικό της πλαίσιο».
Ο Θ. Βενιάμης, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΕΕ για τρίτη συνεχόμενη θητεία, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ενωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε επί λέξει: «Το νέο Δ.Σ. καλείται να διαμηνύσει στην πολιτεία και στην κοινωνία ότι η ελληνόκτητη ναυτιλία, ως εθνικό κεφάλαιο, με καθοριστική, οικονομική, πολιτική και στρατηγική σημασία για την πατρίδα μας, ήταν, είναι και επιθυμεί να παραμείνει παρούσα στον τόπο της. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να την αφήσουμε εκτός πολιτικών αντιπαραθέσεων, σεβόμενοι πλήρως το θεσμικό της πλαίσιο, για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με τις αξιοθαύμαστες επιδόσεις που επιδεικνύει, προσφέροντας στην Ελλάδα το ύψιστο προνόμιο να κατέχει την πρώτη ναυτιλίας διεθνώς».
Αμέσως μετά καλωσόρισε τις πρόσφατες δηλώσεις των υπουργών Γιώργου Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου Ναυτιλίας από τις οποίες, όπως είπε, διαφαίνεται ότι αναγνωρίζεται πλήρως η σημασία και η δυναμική του παραγωγικού πυλώνα της ναυτιλίας για την ανάπτυξη της πατρίδας.
Ικανοποίηση
Εξέφρασε δε την ευχαρίστησή του για τη διατήρηση της λειτουργικής αυτοτέλειας του υπουργείου Ναυτιλίας και όπως σημείωσε, η πράξη αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του γνήσιου ενδιαφέροντος της νέας κυβέρνησης για τον κλάδο της ναυτιλίας.
Κατά τ’ άλλα ο πρόεδρος της ΕΕΕ για ακόμα μία φορά επισήμανε τη συνδρομή της ελληνόκτητης ναυτιλίας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας, αν και η ναυτιλία, όπως είπε, ποτέ δεν υπήρξε μέρος του προβλήματος. Ενώ έκανε γνωστό ότι δική τους ήταν η πρόταση προς τον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για την υπογραφή ενός συνυποσχετικού οικειοθελούς συνεισφοράς, η οποία πήγαζε από την επιθυμία τους να συνδράμουν στα έσοδα του κράτους.
Υποστήριξε ότι αυτή η «πρωτοβουλία» έτυχε κακής μεταχείρισης και λανθασμένων χειρισμών εκ μέρους της δημόσιας διοίκησης με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε έναν κυκεώνα άγονων συζητήσεων που αν και καθυστέρησε την υλοποίησή της, ευτυχώς στο τέλος είχε θετική έκβαση, τονίζοντας πως αμέσως μετά την κύρωση του συνυποσχετικού μέσα σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα, εισπράχθηκε το ανάλογο ποσό της συνεισφοράς για το 2013 (σε 4 χρόνια η συνεισφορά των εφοπλιστών έχει καθοριστεί στα 420 εκατ. ευρώ). Και όλα αυτά, όπως τόνισε, παρά το γεγονός ότι οι «δημόσιοι αυτοπροσδιοριζόμενοι κατήγοροι» έλεγαν πως είχαν διακριτική μεταχείριση, καθώς καλούνταν να πληρώσουν εθελοντικά.
Ο πρόεδρος της ΕΕΕ ανέφερε ακόμα ότι παρά την οικονομική κρίση οι Ελληνες πλοιοκτήτες ενίσχυσαν την παρουσία τους και επανατοποθετήθηκαν στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά με αποτέλεσμα η νέα χρονιά να βρίσκει την ελληνόκτητη ναυτιλία στην πρωτοκαθεδρία στη διεθνή κατάταξη.