ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αλέκα Παπαρήγα: Δυνατό ΚΚΕ για να μπορεί να οργανώσει την πάλη του λαού πιο αποτελεσματικά!



'ww.902.gr-αναδημοσίευση
Δημοσίευση: Τρί, 20/01/2015

Από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα στο Ηράκλειο Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθέατρου «Αστόρια», στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ μίλησε την Τρίτη η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Πλήθος εργαζομένων, ανέργων, φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων έδωσε το «παρών». Ιδιαίτερο τόνο έδωσε η νεολαία με τα συνθήματα «ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό», «Κανένας φόβος, καμία ανοχή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή», «ΚΚΕ δυνατό, στη Βουλή και στο λαό» να κυριαρχούν.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Ηράκλειο.
Στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε μεταξύ άλλων:
«Υπάρχουν κάποια συνθήματα και των δύο κομμάτων ότι "εμείς θα σεβαστούμε τις συμφωνίες" και ότι "εμείς οι άλλοι διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί η Ευρώπη". Οι αριστεροί, οι προοδευτικοί, οι ριζοσπάστες μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνουν και οι δυο διαβεβαιώσεις. Η ΝΔ υπερασπίζεται την πολιτική που εφάρμοσε σε συμφωνία με την EE ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει "συμφωνώ με τους στόχους που έθεσε η EE, αλλά εγώ θα χρησιμοποιήσω άλλα μέσα". Τα μέσα υπηρετούν το στόχο. Αν θέλεις π.χ. επανεκκίνηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, το μέσον είναι η λιτότητα και οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις.Δεν τέθηκε από κανένα κόμμα το ζήτημα της επιστροφής των απωλειών, ούτε σε ένα χρόνο, ούτε σε ένα δεκάχρονο.
Εμείς λέμε ότι η αντικειμενική προοδευτική τάση είναι να αναπτύσσονται ταχύτατα οι ανθρώπινες ανάγκες, γιατί δεν μπορεί κριτήριο ζωής να είναι ούτε το 2009, ούτε πολύ περισσότερο η δεκαετία του ΄50 και του ΄60, ούτε του ΄80. Βεβαίως καταλαβαίνουμε ότι όσο αφορά τα άμεσα και οξυμένα προβλήματα πρέπει να κάνουμε μια προσαρμογή. Η προσαρμογή που κάνουμε εμείς είναι η επιστροφή όλων των απωλειών. Απο κει και πέρα διαμορφώνεται εφαλτήριο για να προχωρήσει η πάλη.
Με την ευκαιρία, γίνεται πολύς λόγος από όλα τα άλλα κόμματα, τα λεγόμενα αντιμνημονιακά, ότι η κρίση και το μνημόνιο χτύπησε την μεσαία τάξη. Και επειδή στην Ελλάδα τα ενδιάμεσα κοινωνικά στρώματα, ανάμεσα στην αστική και την εργατική τάξη, είναι πολυάριθμα, γίνεται μεγάλο λαθρεμπόριο για την απόσπαση ψήφων.
Μας δίνουν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς υποστηρίζουμε εκείνα τα ενδιάμεσα στρώματα που βρίσκονται στην κατώτερη θέση, τα κατώτερα μεσαία στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους φτωχούς μικροϊδιοκτήτες γεωργούς και κτηνοτρόφους, αλιείς, καθώς ξέρουμε ένα τμήμα των μεσαίων στρωμάτων έχει συμφέρον να βρίσκεται στον περίβολο των μονοπωλιακών ομίλων, του αστικού κράτους, βγάζουν καλό εισόδημα καθώς κάνουν συμπληρωματική ή βοηθητική δουλειά για τα μονοπώλια, εκμεταλλεύονται ένα πιο μεγάλο εργατικό δυναμικό σε σύγκριση με τους άλλους αυτοαπασχολούμενους.
Είτε με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, είτε με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι:
Θα βιώσουν τη νέα ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις τουλάχιστον κατά 45%.
Θα πληρώνουν βαρύτατο φόρο με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.
Τα χρέη θα αυξάνονται και θα τους σφίγγουν, σαν θηλιά, το λαιμό. Οι συντάξεις θα παραμείνουν εξευτελιστικές.
Οι έμποροι θα εξακολουθούν να παίρνουν πάμφθηνα τη σοδειά τους και να τους αφήνουν απλήρωτους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, επιβάλλεται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Γιατί, ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα μπορέσει πιο αποτελεσματικό να οργανώσει την πάλη του λαού, ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, να βάλουμε φρένο στη βαρβαρότητα που έρχεται με την ΚΑΠ και τη φορολογία και να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσες, ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε.
Όποια ανάπτυξη γίνει, θα είναι με ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, με ενίσχυση καπιταλιστικών επιχειρήσεων σε βάρος της αγροτιάς».