ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Αναποδογύρισαν φορτηγά σε γκαράζ πλοίου από τους δυνατούς ανέμους!

Η Eφημερίδα των Συντακτών-αναδημοσίευση

Ανατράπηκαν νταλίκες μέσα σε πλοίο λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής. | EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Οι πολύ δυνατοί άνεμοι που πνέουν από την Παρασκευή σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές προκάλεσαν το Σάββατο σοβαρά προβλήματα στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Superfast II» στο οποίο και απαγορεύτηκε ο απόπλους του στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, το πλοίο είχε ξεκινήσει από Πάτρα με 25 επιβάτες, 35 φορτηγά, τρία ΙΧ και ένα μίνι-μπας. Στην πορεία του προς Ηγουμενίτσα και ενώ οι άνεμοι έπνεαν νοτιοδυτικοί εντάσεως 8-9 μποφόρ μετακινήθηκαν κάποια αυτοκίνητα μέσα στα γκαράζ με αποτέλεσμα να υποστούν υλικές ζημιές, ενώ στο κεντρικό γκαράζ του πλοίου ανατράπηκε ένα φορτηγό αυτοκίνητο και ένα επικαθήμενο. Το πλοίο είχε τελικό προορισμό το λιμάνι του Μπάρι στην Ιταλία, αλλά λόγω του περιστατικού είναι άγνωστο εάν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο. Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης των αυτοκινήτων προκειμένου να δουν ακριβώς τις ζημιές που έχουν υποστεί.
Και βέβαια το ερώτημα παραμένει και σε αυτή την περίπτωση: Γιατί με τέτοιες καιρικές συνθήκες τα πλοία ταξιδεύουν; Η περίπτωση του «Norman Atlantic» είναι πολύ πρόσφατη. Να υπενθυμίσουμε ότι εάν δεν έπνεαν άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ η επιχείρηση διάσωσης θα ήταν πολύ ευκολότερη και πιο αποτελεσματική