ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ελληνικό πλοίο με πολλές παραλείψεις υπό κράτηση στο Κίελο...μετά από διενέργεια PSC!

Griechischer-Frachter-unter-Arrest_ArtikelQuerhttp://www.e-nautilia.gr

αναδημοσίευση


Ένα πλοίο ακινητοποιήθηκε στο Κίελο εξαιτίας διαφόρων παραλείψεων που ήρθαν στην επιφάνεια μετά από τη διενέργεια λιμενικού ελέγχου (Port State Control – PSC) .

Το πλοίο «Κωνσταντίνος», που είχε υποστεί βλάβη στον κινητήρα κατά τη διάρκεια της διέλευσης από το Κίελο με κατεύθυνση προς ανατολάς στις 9 Δεκεμβρίου και έριξε εκτάκτως τις άγκυρες Groß-Nordsee, κρατήθηκε στο Κίελο στο Vouth Quay εξαιτίας διαφόρων ελλείψεων που βρήκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια του λιμενικού ελέγχου. Οι παραλείψεις είχαν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την ασφάλεια του πλοίου και τον πυροσβεστικό εξοπλισμό.

Μόνο όταν το πλήρωμα προχωρήσει στη συμμόρφωση με τους σχετικούς κανονισμούς, θα επιτραπεί στο πλοίο να συνεχίσει προς την Αγία Πετρούπολη. Ένα άλλο πρόβλημα είναι, ότι ο κινητήρας τροφοδοτείται με βαρύ μαζούτ που απαγορεύεται στη Βαλτική Θάλασσα από την 1 Ιανουαρίου 2015. Δεδομένου ότι το πλοίο μεταφοράς φορτίου χύδην δε διαθέτει μηχανισμό καθαρισμού, θα πρέπει από εκείνη την ημερομηνία να απομακρυνθεί από τη Βαλτική Θάλασσα. Είναι όμως αμφίβολο αν οι εργασίες εκφόρτωσης στην Αγία Πετρούπολη θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ήδη στις 21 Νοεμβρίου οι γαλλικές αρχές βρέθηκαν πέντε παραλείψεις κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου, ενώ το Μάρτιο οι ολλανδικές αρχές βρήκαν 18 παραλείψεις καθώς το πλοίο βρισκόταν στο Άμστερνταμ. Επίσης, το 2012, το πλοίο τέθηκε υπό κράτηση στο Δουβλίνο λόγω ανάλογων μη συμμορφώσεων με τους κανονισμούς. Ωστόσο, όλα τα προηγούμενα υπολείπονται σε σχέση με τον αριθμό των παραπτωμάτων που κατεγράφησαν στη συγκεκριμένη περίπτωση από τις γερμανικές αρχές.