ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

«Οχι στο ξεπούλημα των λιμανιών»!

Η Εφημερίδα των Συντακτών - αναδημοσίευση
Από τις διαδηλώσεις των λιμενεργατών | Μάριος Βαλασόπουλος
«Όχι στο ξεπούλημα των λιμανιών» φώναξαν το πρωί της Παρασκευής δεκάδες εργαζόμενοι στον ΟΛΠ που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην συνέχεια έκαναν πορεία προς τη βουλή. Η κινητοποίηση της ΟΜΥΛΕ και των Λιμενεργατών έγινε στα πλαίσια της σημερινής 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΛΠ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τροπολογία με το κείμενο του «Φιλικού Διακανονισμού» που κατατέθηκε στη βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Σάββατο.
Μάριος Βαλασόπουλος
Οι εργαζόμενοι με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους αρχηγούς των κομμάτων, ζητούν να μην προχωρήσουν στην επικύρωση αυτής «της έκνομης και βλαπτικής για τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας σύμβασης» και καλούν τα πολιτικά κόμματα και τους Ελληνες βουλευτές να ματαιώσουν μέσα στη Βουλή την ψήφιση μιας σύμβασης που «μεθοδευμένα οδηγεί στην μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε μονοπώλιο ενός ξένου μονοπωλιακού ομίλου».
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση με την επικύρωση στη βουλή του «Φιλικού Διακανονισμού» προχωράει σ΄ ένα οικονομικό και πολιτικό ατόπημα σε βάρος του ΟΛΠ και κατ΄επέκταση του ελληνικού δημοσίου. Επισημαίνουν ότι η επικύρωση αυτή επιχειρείται να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς ουσιαστική συζήτηση, αφού προωθεί την τροποποιητική σύμβαση ως τροπολογία και μάλιστα εν μέσω διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και πιθανής προσφυγής σε βουλευτικές εκλογές.
Να σημειωθεί ότι εάν αύριο ψηφιστεί η τροπολογία, όπως είναι αναμενόμενο εξάλλου, οι Κινέζοι ξεκινούν την υλοποίηση των έργων τους στο δυτικό μέρος της προβλήτας ΙΙΙ.
ΟΜΥΛΕ και Λιμενεργάτες πάντως προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους «κατά των μεθοδεύσεων ιδιωτικοποίησης-ξεπουλήματος του ΟΛΠ, ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών».