ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Οι 100 και πλέον εργαζόμενοι του εκδοτικού συγκροτήματος του «Αγγελιοφόρου» παραμένουν όμηροι των επιχειρηματικών επιλογών των τριών μετόχων!!!!!!!!!!


https://agelioforum.wordpress.com

αναδημοσίευση

Χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του Σταύρου Ψυχάρη και του Γιώργου Μπόμπολα, ορίστηκε χτες, Παρασκευή, αργά το απόγευμα προσωρινή διοίκηση στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, την ανώνυμη εταιρία που εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και σειρά άλλων εντύπων.
Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ
Ο ορισμός της διοίκησης έγινε με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από αίτηση της Δελφίνι Συμμετοχές ΑΕ, εταιρίας συμφερόντων του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου και μίας εκ των τριών μετόχων της ανώνυμης εταιρίας του «Αγγελιοφόρου».

Στη συζήτηση για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής δεν παρέστησαν, αν και κλήθηκαν, και ως εκ τούτου δεν εκπροσωπήθηκαν οι άλλοι δύο μέτοχοι της ΕΒΕ ΑΕ, δηλαδή η Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ, συμφερόντων Στ. Ψυχάρη, και Πήγασος Εκδοτική ΑΕ, συμφερόντων Γ. Μπόμπολα.
Το Ειρηνοδικείο διέταξε η νέα διοίκηση της ΕΒΕ ΑΕ να ασκήσει τα καθήκοντά της για 33 ημέρες, δηλαδή έως τις 20 Ιανουαρίου 2015, οπότε έχει προσδιοριστεί δικάσιμος για τη συζήτηση της κύριας αίτησης περί διορισμού προσωρινού διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας.
Ποιοι την αποτελούν
Η νέα διοίκηση της ΕΒΕ ΑΕ είναι τριμελής και συγκροτείται, όπως άλλωστε αναμενόταν, από τους εξής:
  • Βασίλη Μπακατσέλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Φέρει τον τίτλο του επιχειρηματία και είναι γιος του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου από προηγούμενο γάμο του. Το όνομά του φέρεται να συσχετίζεται με διασπορά ακάλυπτων επιταγών στην αγορά της Θεσσαλονίκης.
  • Παντελή Χαλβατζάκη, μέλος. Είναι δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της εταιρίας επί σειρά ετών. Συμμετείχε και στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο. Εκτελούσε χρέη γενικού διευθυντή της εταιρίας για 2 μήνες, έως την ημέρα της παραίτησης του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου. Έχει συνδέσει το όνομά του με δεκάδες απολύσεις και «εθελούσιες» αποχωρήσεις εργαζομένων.
  • Ιωάννη Τύρη, μέλος. Φέρει τον τίτλο του φοροτεχνικού. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Βόρειας Ελλάδας και έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, για τη διαδικασία εκκαθάρισης της βιομηχανίας ξυλείας Balkan Export.
Οι αρμοδιότητες
Το τριμελές συμβούλιο καλείται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων, ώστε να εκλεγεί απ΄ αυτήν το μόνιμο διοικητικό σχήμα που θα διοικήσει την εταιρία. Παράλληλα, στο τριμελές συμβούλιο ανατίθεται έως τις 20 Ιανουαρίου 2015 η αρμοδιότητα να προβεί σε σαφώς προσδιορισμένες πράξεις που έχουν καταπείγοντα χαρακτήρα, όπως:
  • Καταβολή μισθών και δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους
  • Απολύσεις εργαζομένων, κατόπιν αίτησης των ιδίων (εθελουσία έξοδος)
  • Ρυθμίσεις οφειλών και άλλων θεμάτων σε δημόσια ταμεία και υπηρεσίες
  • Καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε προμηθευτές
  • Απλές συναλλαγές με τράπεζες
Προκλητική αδιαφορία...

Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ εμφανίζει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα εικόνα επικείμενης κατάρρευσης, καθώς οι δύο εξ Αθηνών μέτοχοι, οι Σταύρος Ψυχάρης και Γεώργιος Μπόμπολας, αδιαφορούν προκλητικά για την τύχη της εταιρίας που εξυπηρετούσε τα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντά τους έως το τέλος του 2012.
μπακατσελοςΠαράλληλα, ο επί σειρά ετών επικεφαλής της, εκδότης και βιομήχανος Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος (φωτογραφία), εγκατέλειψε τη διοίκηση της εταιρίας στις 11 Δεκεμβρίου, προφασιζόμενος λόγους υγείας. Ο ίδιος είχε προηγουμένως φροντίσει να ρυθμίσει σε βάθος 10 ετών οφειλές 15,5 εκατ. ευρώ με τράπεζες και δήλωνε ευθαρσώς πως «δε βάζει άλλα χρήματα στο μαγαζί, γιατί αυτό δε βγαίνει άλλο».
Οι 100 και πλέον εργαζόμενοι του εκδοτικού συγκροτήματος του «Αγγελιοφόρου» παραμένουν όμηροι των επιχειρηματικών επιλογών των τριών μετόχων. Είναι απλήρωτοι εδώ και σχεδόν 5 μήνες και μάχονται για την καθημερινή διαβίωσή τους, ενώ 40 εξ αυτών  έχουν καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και αγωγές, για να μπορέσουν να εισπράξουν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους. Αγωνιούν δε πως, με τα δυσμενή δεδομένα που διαμορφώνονται καθημερινά σε βάρος τους, δε θα μπορέσουν να λάβουν ούτε το δώρο Χρισοτυγέννων έως την προσεχή Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, όπως ορίζει ο νόμος