ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ελεύθερη – Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, φωνή της κοινωνίας: Τηλεοπτικά στο κανάλι 37, ραδιοφωνικά στα 103,3 fm και διαδικτυακά στο ertopen.com!

Δεκεμβρίου 11, 2014 
Οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης – Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, ενάμιση χρόνο μετά την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να ρίξει “μαύρο” στην ΕΡΤ την 11η Ιουνίου 2013, συνεχίζουν τον αυτοδιευθυνόμενο αγώνα κρατώντας την ΕΡΤ3 ανοιχτή με κανονικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα στην υπηρεσία της κοινωνίας. Μέχρι τη νίκη: Την επαναλειτουργία μιας άλλης ΕΡΤ στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι της εκάστοτε εξουσίας. Μια νίκη ολόκληρης της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Νίκη όλων μας!

H κοινωνία έχει σήμα: αυτό θέλουμε να διαδώσουμε παντού εμείς οι αλληλέγγυοι στον αγώνα. Έχει σήμα δημοκρατίας, ελεύθερης ακηδεμόνευτης ενημέρωσης, έχει σήμα πολιτισμού. Έχει σήμα ΕΡΤ. Ο ελληνικός λαός έχει απορρίψει ήδη το ασθενές σήμα της ΝΕΡΙΤ, αυτό το μόρφωμα κρατικής προπαγάνδας που η κυβέρνηση επιχείρησε να παρουσιάσει ως δήθεν αξιόπιστο διάδοχο σχήμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της χώρας.
Εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ3, συνεχίζει να υπάρχει ένας ικανός αριθμός εργαζομένων για να βγάζει ένα 24ωρο πρόγραμμα και να συντηρεί τα δυο κτίρια της τηλεόρασης (Λεωφ. Στρατού) και του ραδιοφώνου (Αγγελάκη). Έχουν καταφέρει:
-το τηλεοπτικό πρόγραμμα που μεταδίδεται αναλογικά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης στο κανάλι 37.
-το ραδιόφωνο που εκπέμπει στη συχνότητα 103,3 στα fm.
-την διαδικτυακή εκπομπή των προγραμμάτων στο
ertopen.com και δεκάδες άλλους ιστότοπους.
Τα ραδιοφωνικά προγράμματα μεταδίδονται επίσης από τις κατά τόπους ΕΡΑ σε όλη την ελληνική περιφέρεια, που συνεχίζουν να εκπέμπουν στις συχνότητές τους. να έχουν αναλογική αλλά και ψηφιακή εκπομπή σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως ο Βόλος, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Ανατολική Αττική, η Πάτρα, η Ζάκυνθος, η Πάρος, τα Κύθηρα, η Κρήτη.
Εμείς οι Φίλοι και Αλληλέγγυοι της Ελεύθερης – Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, καλούμε την κοινωνία, ειδικά στις μέρες μας που η δημοκρατία περιορίζεται ασφυκτικά, η καταστολή γίνεται ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης και τα κυρίαρχα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, πιστά στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τρομοκρατούν την κοινωνία, να στηρίξει την ΕΡΤ που ονειρευόμαστε, γιατί το όνειρο αυτό είναι δικό της, το γέννησαν οι ανάγκες της.
Για την επαναλειτουργία μιάς άλλης ΕΡΤ στην υπηρεσία της κοινωνίας