ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Σε αναμονή για την προκήρυξη 260 θέσεων στο Λιμενικό...

"ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΗΔΗ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ"...

www.dikaiologitika.gr- www.limenika-nea.blogspot.gr

αναδημοσίευση

Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ» η προκήρυξη έχει ήδη αποσπάσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, αναμένοντας να ενταχθεί στο πρόγραμμα του υπουργείου και να οριστεί ο χρόνος της έκδοσής της. Τι θέσεις θα καταλάβουν κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τριετούς φοίτησης για τα ημερησία λύκεια, ή τετραετούς φοίτησής για τα εσπερινά λύκεια.
Σύμφωνα με τον νέο Νόμο 4256/2014 «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις», «οι κενές οργανικές θέσεις Λιμενοφυλάκων καταλαμβάνονται από υποψηφίους ηλικίας έως 26 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν καλή γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας (αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής) και πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ, ενώ για του άνδρες υποψήφιους απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Ο νέος Νόμος προβλέπει επίσης νέο σύστημα για την διαδικασία επιλογής με μεικτό σύστημα μορίων και γραπτών εξετάσεων, στο οποίο 70% της μοριοδότησης προέρχεται από τα τυπικά προσόντα και 30% από τη γραπτή δοκιμασία.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής: «Η διαδικασία επιλογής υποψηφίων πραγματοποιείται με εφαρμογή μεικτού συστήματος μοριοδότησης και γραπτών εξετάσεων, καθώς και ο συντελεστής βαρύτητας με τον οποίο θα πολλαπλασιάζεται το αποτέλεσμα εκάστης εκ των εν λόγω δύο διαδικασιών, υπό την προϋπόθεση ότι ο συντελεστής βαρύτητας της διαδικασίας μοριοδότησης θα είναι σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερος του αντίστοιχου συντελεστή της διαδικασίας γραπτών εξετάσεων και σε ποσοστό τουλάχιστον 70% επι του συνολικού ποσοστού».

Επίσης, ορίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας διαθέτει την αρμοδιότητα να καθορίσει, μεταξύ άλλων, τις ειδικότητες και κατηγορίες των υποψηφίων, το ποσοστό των θέσεων επί του συνολικού αριθμού των προκηρυσσόμενων θέσεων που θα καλυφθεί από κάθε ειδικότητα, τα γενικά και ειδικότερα προσόντα των υποψηφίων, το ελάχιστο όριο του γενικού βαθμού απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη συμμετοχή υποψηφίου ανά ειδικότητα και κατηγορία, τα επιμέρους ζητήματα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού των, των μαθημάτων, τη μεθόδου υπολογισμού των μορίων της βαθμολογίας, της υψομέτρησης, των ιατρικών εξετάσεων την υγειονομική καταλληλόλητα των υποψηφίων και των αθλητικών και ψυχοτεχνικών δοκιμασιών, στις οποίες θα υποβληθούν.

Στο μεταξύ, ορίζεται για πρώτη φορά – συνοδευτικά της αίτησης συμμετοχής η καταβολή από τους υποψηφίους παράβολου αξίας 10 ευρώ, πόσο το οποίο μπορεί να ανακαθοριστεί με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας.

Πρόκειται για ανατροπή του προηγούμενου καθεστώτος, το οποίο επέτρεπε μέχρι πρότινος στους υποψηφίους να συμμετάσχουν δωρεά στους διαγωνισμούς με εξαίρεση την καταβολή ένστασης στο ΑΣΕΠ, η οποία συνοδευόταν από τον αντίστοιχο παράβολο.