ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

....Κασιδιάρα ψυχή!


ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ • 7 Νοεμβριου 2014
 
 http://www.imerodromos.gr

αναδημοσίευση

Ο υφυπουργός Παιδείας είναι πια τέως μετά τη χυδαία επίκληση ενός ναζιστικού αποβράσματος την οποία απηύθυνε στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Την ίδια που είχε υποστεί τη βίαιη επίθεση του ναζί υπόδικου και φυλακισμένου βουλευτή. Ο τέως υφυπουργός, αποδοκιμάστηκε έντονα από τον πρόεδρο της Βουλής και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτησή του. Και μέχρι εδώ καλώς… Ηταν το απολύτως αυτονόητο που έπρεπε να γίνει.

Αθωώνεται όμως ο πρωθυπουργός και ολόκληρη η κυβέρνηση για όσα ακούστηκαν από το στόμα βουλευτή και υπουργού της, επειδή αντέδρασε άμεσα και ακαριαία; Είναι άραγε ο κ. Στύλιος η μεμονωμένη περίπτωση, που ξεφύτρωσε σαν το κακό και δηλητηριώδες χόρτο ανάμεσα στο υπόλοιπο αγνό και αμόλυντο χορτάρι; Επεσε από τα σύννεφα η κυβέρνηση που κατά τ’ άλλα σέβεται δημοκρατικές ελευθερίες και οπωσδήποτε δεν έχει καμία σχέση με ακροδεξιά παραληρήματα;
Επειδή όμως η ιστορία και τα γεγονότα πέφτουν αμείλικτα πάνω από κάθε πιθανό ηθικό πλυντήριο, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αυτής θα αθωώνονταν:
  • Αν δεν είχαν περιβάλλει με την φροντίδα, την αγάπη και τη φιλία τους τον Μπαλτάκο, δηλαδή τον συνομιλητή του ναζί Κασιδιάρη.
  • Αν δεν είχαν περιβάλλει με την ίδια φροντίδα, αγάπη και φιλία τον Φαήλο Κρανιδιώτη, ζωντανή απόδειξη του γεγονότος ότι εκτός από τη χρυσή αυγή υπάρχει και ο χρυσαυγιτισμός.
  • Αν οι δύο σημερινοί συγκυβερνώντες δεν είχαν ποτέ συγκυβερνήσει με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ.
  • Αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος δεν είχε συνάψει χειραψίες και δεν είχε αναγνωρίσει τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας.
  • Αν μέλη της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν ήταν πρώην ΕΠΕΝίτες, ακροδεξιοί που παραληρούν στα τηλεοπτικά παράθυρα και γιοί φασιστών συνεργατών της Χούντας, οι οποίοι τάχα ξεπλένονται με τον κοινοβουλευτισμό.
  • Αν επί των ημερών της κυβέρνησης τα δικαστήρια δεν έβγαζαν καταδικαστικές αποφάσεις για τους απεργούς της Χαλυβουργίας και αθωωτικούς αποφάσεις για τους νταήδες της Μανωλάδας που δέρνουν μετανάστες.
  • Αν αυτή η κυβέρνηση δεν έφτιαχνε στρατόπεδα για τους μετανάστες και δεν έλεγε δια στόματος πρωθυπουργού «θα επανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».
  • Αν δεν ήταν αυτή κυβέρνηση που κατ’ εντολή των αφεντικών της ετοιμάζεται να καταργήσει και τις απεργίες.
  • Αν έξω από τα Πανεπιστήμια δεν την έστηναν ΜΑΤ πανέτοιμα να μπουν και μέσα κατόπιν εντολής ενός «χρήσιμου», εκλεγμένου μεν, αλλά σε εντεταλμένη κυβερνητική υπηρεσία πρύτανη.
  • Αν η κυβέρνηση δεν είχε εξαπολύσει κυνηγητό κατά μαθητών που συμμετέχουν σε μαθητικούς αγώνες, τον γονιών αυτών και γενικότερα αν δεν κυνηγούσε με απόλυτη μανία κάθε κοινωνική ομάδα που τολμάει να διεκδικεί κάτι άλλο από την εξαθλίωση.
  • Αν ο πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης δεν αποκαλούσε «θρασίμια» τους φοιτητές αυτού του τόπου, προσβάλλοντας και τους γονείς τους ως μη γνωρίζοντες από σωστή ανατροφή.
  • Αν τελικά αυτή η κυβέρνηση, που δεν εμφορείται από φασιστικές ιδέες και δεν φέρει φασιστικά σύμβολα, δεν είχε συστηματικά και βάσει σχεδίου εξαθλιώσει και οδηγήσει στην απόλυτη ανέχεια εκατομμύρια κατοίκους αυτής της χώρας, δεν είχε συστηματικά και βάσει σχεδίου υπονομεύσει στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες, δεν είχε συστηματικά και βάσει σχεδίου στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα κατακτημένες με αίμα δημοκρατικές ελευθερίες. Αν δεν δηλαδή δεν είχε δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες οι οποίες εκτρέφουν φασισμούς.
Γιατί τελικά δεν φτάνει να κορδώνεσαι πως κυνηγάς το θηρίο… Πρέπει κατ’ αρχήν να μην το έχεις μέσα σου. Δηλαδή να μην έχεις… κασιδιάρα ψυχή.