ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Νέα «σφαλιάρα» στον εκδότη του «Αγγελιοφόρου». Παράνομη κρίθηκε η εκ περιτροπής εργασία που επέβαλε εκδικητικά σε τρεις δημοσιογράφους!


αναδημοσίευση
aggelioforosimpakatselosΝέα «σφαλιάρα» από τη Δικαιοσύνη έφαγε ο εκδότης της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» Αλέξανδρος Μπακατσέλος. Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με απόφαση του που δημοσιεύτηκε σήμερα έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τρεις δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν είχαν υπογράψει ατομικές συμβάσεις και τους επιβλήθηκε εκδικητικά το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η επιχείρηση παράνομα επέβαλε το συγκεκριμένο μέτρο στους τρεις εργαζόμενους και υποχρεώνει την εφημερίδα να τους επαναφέρει σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.
Την ίδια στιγμή το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με άλλη απόφασή του δικαίωσε άλλους τέσσερις εργαζόμενους που προσέφυγαν με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων διεκδικώντας να τους καταβληθούν τέσσερις μήνες δεδουλευμένων ενώ αύριο 26 Νοεμβρίου συζητείται η αίτηση άλλων 22 υπαλλήλων της εταιρίας που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων.
Η επιχείρηση οφείλει στο σύνολο του προσωπικού δεδουλευμένα άνω των τεσσάρων μηνών και σήμερα μέσω του δικηγόρου Παντελή Χαλβατζάκη παρουσίασε στους εργαζόμενους ένα νέο σχέδιο «σφαγής». Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε ότι «πρέπει να δούνε την πόρτα της εξόδου άλλοι 40 έως 45 εργαζόμενοι με τη διαδικασία της εθελούσιας αποχώρησης». Ο ίδιος είπε ότι οι δόσεις της αποζημίωσης ανάλογα με το ύψος της θα δοθούν σε 12 έως 62 δόσεις. Μάλιστα ο δικηγόρος ενώπιον των στελεχών του υπουργείου Εργασίας είχε δηλώσει στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι αν το σχέδιο αναδιάρθρωσης δεν ευοδωθεί «η επιχείρηση θα οδηγηθεί σε βίαιο κλείσιμο».
Οι διοικήσεις των σωματείων μετά τις τελευταίες εξελίξεις προχώρησαν στην προκήρυξη νέας απεργίας για τις 27 και 28 Νοεμβρίου.