ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΟΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΠΛ.Σ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ!

24/11/2014

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
   Πειραιάς 24-11-2014

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/11/2014 Δ.Σ. της Ομοσπονδίας όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
      1.- Η πορεία των συμβουλίων                                                                                                  πορεία των συμβουλίων μεταθέσεων μέχρι τώρα.

2.- Η συνέχιση της διεκδίκησης των αποφάσεων του Σ.τ.Ε.

3.- Η κατάθεση του Ν/Σ με συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

4.- Η κατάθεση τροπολογίας για τις μεταθέσεις.

5.- Το Τ.Α.Λ.Σ.

6.- Συνδικαλιστικά θέματα

Αναλυτικότερα έγινε ενημέρωση για:

α) τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη τα συμβούλια των έκτακτων λόγω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και των τακτικών μεταθέσεων, τα οποία και θα περατωθούν τις επόμενες 2 ημέρες. Μετά το πέρας των συμβουλίων θα τοποθετηθούμε αναλυτικά τόσο για την διαδικασία όσο και για το τελικό αποτέλεσμα.

β) Αναμένουμε την εκδίκαση της προσφυγής μας στην επιτροπή συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε. στις 28/11/2014 και παράλληλα κινούμαστε δικαστικά με ατομικές αγωγές διεκδικώντας  όλα όσα δικαιούμαστε. Επισημαίνουμε το γεγονός ότι από την 01/01/2015 θα υπάρχει ζήτημα παραγραφής για κάθε μήνα με αρχή από τον Αύγουστο του 2012.

γ) Θεωρούμε πολύ σημαντική εξέλιξη τις συνταξιοδοτικές διατάξεις που θα ρυθμιστούν με το υπό κατάθεση σ/ν της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα προτείνουμε και άλλες, τις οποίες είχαμε ήδη εγγράφως διατυπώσεις και θα  ζητήσουμε να ενσωματωθούν στο συγκεκριμένο σ/ν.

δ) Σε ότι αφορά το ΤΑΛΣ την τρέχουσα εβδομάδα θα παραδοθεί στην Υπηρεσία η αναλογιστική μελέτη προκειμένου να ξεκινήσουμε τις διεργασίες για την τελική απόφαση, η οποία και θα παρθεί με την σύμφωνη γνώμη όλων μας.

ε) Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων τροπολογία για ενσωμάτωση σε σ/ν σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα έκτακτης μετάθεσης για 2 χρόνια, κατόπιν σχετικής αίτησης του στελέχους, με υποχρεωτική επιστροφή στην υπηρεσία από όπου μετατέθηκε.
Αυτό αποτελεί μια δική μας αρχική πρόταση (18μηνο), η οποία μετά από σχετική διαβούλευση και αλλαγές που προστέθηκαν ολοκληρώθηκε και προωθήθηκε για νομοθετική ρύθμιση.

Τέλος η ΠΟΕΠΛΣ όπως ήδη έχει γίνει αντιληπτό από όλους, έχει επανέλθει πλήρως, μετά από δοκιμασίες και διάφορα σκαμπανεβάσματα στον σκοπό για τον οποίο υπάρχει και έχουν ανάγκη όλοι οι συνάδελφοι.

Στην διαδρομή αυτή αλλάξαμε, βελτιωθήκαμε, επανεξετάσαμε κάναμε όλοι την αυτοκριτική μας και σίγουροι πλέον βαδίζουμε σταθερά στον στόχο μας της προάσπισης των δικαιωμάτων των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε παραίτηση του Γ.Γ. της ΠΟΕΠΛΣ Σωτήρη Κατσίνα από την θέση του , θέση που κατέλαβε ο Αθανάσιος Μπερτσιάς.

Επίσης παραιτήθηκαν από την θέση του στην Ε.Γ ο Μουγιάκος Σταμάτης παραμένοντας στην θέση του ως Αντιπρόεδρος και την θέση του κατέλαβε ο Σωτήρης Κατσίνας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ