ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Πειραιά, Ελευσίνα και Λαύριο!

www.902.gr
αναδημοσίευση




 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ



 Πέμ, 27/11/2014 


Πορεία πραγματοποίησαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και μαθητές στους δρόμους του Πειραιά, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μία από τις μαζικότερες απεργιακές συγκεντρώσεις που έχει δει ο Πειραιάς στην πλατεία Καραϊσκάκη. Ιδιαίτερα μαζική και έντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας και ιδιαίτερα μαθητών από τα Λύκεια και τα Γυμνάσια του Πειραιά. Στη συγκέντρωση μίλησε η Μαργαρίτα Ρεΐση, μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ. Από τα ξημερώματα στον Πειραιά μέλη των σωματείων δίνουν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στο λιμάνι, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και σε άλλους εργασιακούς χώρους. 
Και στην Ελευσίνα εργαζόμενοι από εργοστάσια της περιοχής, τη «Χαλυβουργία», εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στη συγκέντρωση κάλεσμα είχε απευθύνει και η Γραμματεία Θριάσιου του ΠΑΜΕ.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Άκης Δουλόπουλος, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Θριάσιου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και ο Δημήτρης Γκατζής, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Μαΐλης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.  Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Μπάμπης Θεοδώρου, υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας.
Στο Λαύριο μαζική και μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Ζαμπέλης Δημήτρης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Κατερίνα Οικονόμου από την Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ, ο Αποστόλης Παμφίλης από την ΠΑΣΕΒΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μέντης Δαμασκηνός, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Με το πέρας των ομιλιών έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Οι απεργοί εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση του αγώνα για την οργάνωση της εργατικής τάξης για το σταματημό της βαρβαρότητας, για την αντεπίθεση και τη νίκη, ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.