ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Στο γυμναστήριο οι μετανάστες και από εκεί στην...ελευθερία ή σε Κέντρα υποδοχής αλλοδαπών...

http://www.creteplus.gr αναδημοσίευση
Κρήτη | 28/11/2014 - 8:05
Οι μετανάστες μετά το "Baris", αφού εξετάστηκαν όλοι από τους γιατρούς και αφού έγινε η μεταφορά όσων είχαν ανάγκη από περίθαλψη στα νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας και του ΠΑΓΝΗ, μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της πολης του Λασιθίου, όπου στήθηκε η επιχείρηση.
Από εκεί τις επόμενες μέρες θα πρέπει να μεταφερθούν εκτός Κρήτης, καθώς θα πρέπει να ταξιδέψουν και να παραμείνουν σε Κέντρα υποδοχής μεταναστών, μέχρι να αξιολογηθεί η περίπτωση του καθενός και η ανάλογη αντιμετώπιση τους, όπως ορίζει η νομοθεσία. Πολλοί από αυτους θα πρέπει να απελαθούν και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών, όπως έχει ήδη γράψει το CretePlus.gr είναι Σύριοι. Συνεπώς για αυτούς η διαδικασία είναι απλή, μιας και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, επειδή η χώρα τους βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, δεν πρόκειται να απελαθούν, αλλά θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας.
Στην Ιεράπετρα μάλιστα έσπευσαν εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να εποπτεύσουν τη διαδικασία σε ό,τι έχει να κάνει με τους Σύριους αλλά και τους υπολοιπους μετανάστες.
Υπενθυμίζεται ότι με την ολοκλήρωση της αποβίβασης προέκυψε πως πρόκειται για 591 άτομα συνολικά, από τα οποία περίπου 80 παιδιά ηλικίας δυο έως τριών ετών και τουλάχιστον 100 γυναίκες.

Στη διάρκεια της επίχείρησης αυτής, οι  λιμενικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και 14 Ιρανών και Αφγανών υπηκόων, καθώς και των επτά Σύριων. Οι συνολικά 21 συλληφθέντες  φέρεται πως ειναι τα  μέλη του πληρώματος του δουλεμπορικού σκάφους και για αυτό αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Κάποιοι έκαναν ανταρσία

Σημειώνεται πως οι άνδρες των Αρχών που κληθηκαν και μετείχαν στην επιχείρηση βρέθηκαν μπροστά σε σειρα απροόπτων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Ανάμεσα σε άλλα οι άνδρες των Υπηρεσιών έπρεπε να αντιμετωπίσουν και μια μικρή...ανταρσία, καθώς καποιοι εκ των μεταναστών, δεν ήθελαν να κατέβουν στην Κρήτη, αλλά επιθυμούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ιταλία που ηταν και ο αρχικός τους προορισμός.