ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Εντόπισαν τραυματίες από μαχαιρώματα και 12...υπόπτους , αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ...

http://www.creteplus.gr
αναδημοσίευση
Μεταφορά των λαθρομεταναστών με απρόοπτα 27/11/2014 - 14:48
Με προσεκτικές κινήσεις και συντονισμένες ενέργειες πραγματοποιείται η μεταφορά των λαθρομεταναστών από το φορτηγό πλοίο "Baris", με τα μέλη των σωστικών συνεργείων να έχουν να αντιμετωπίσουν και  πολλά απρόοπτα
Το ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι ότι κανείς από τους μετανάστες, σύμφωνα με τους γιατρούς που τους εξέτασαν δεν έχει νοσήσει από "ebola" και έτσι δεν τίθεται θέμα για τη δημοσια Υγεία.
Τα μέλη των Αρχών που μετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης καλουνται να μεταφέρουν πάνω από 700 λαθρομετανάστες (περίπου 750 λένε οι πληροφορίες) στη στερια από το πλοίο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Σύριοι, ενώ ανάμεσα στους λαθρομετανάστες υπαρχουν και άτομα από Αφγανιστάν, Ιράκ και Ιράν.
lathro
Για τους Σύριους, οι οποίοι προέρχονται από χώρα σε κατάσταση πολέμου, θα πρεπει να υπαρξει - σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο- φιλοξενία και προστασία.
Σημειώνεται ότι στο πλοίο βρίσκονται περίπου 100 μικρά παιδιά, ενώ οι άνδρες των σωστικών συνεργείων ήρθαν αντιμέτωποι και με κάποια σοβαρά περιστατικά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο πλοίο υπαρχουν τραυματίες από μαχαιρώματα, ένδειξη που φανερώνει πως μέσα στο "Baris", είχαν σημειωθεί συμπλοκές.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες οι έγκυες γυναίκες είναι αρκετές και όχι μόνο εκείνη η οποία μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο super Puma στο ΠΑΓΝΗ
Από τις Αρχές ανακοινώθηκε επίσης πως δεν υπήρχαν όπλα στο πλοίο, ενώ έχουν ήδη εντοπιστεί και συλληφθεί 12 άτομα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα και υπεύθυνα συνεπώς, για το συγκεκριμένο δρομολόγιο του τρόμου για τις 750 ψυχές.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ιεράπετρα, όπου ήδη βρίσκεται και παρέχει τις υπηρεσίες του κλιμάκιο επαγγελματιών υγείας των υγειονομικών μονάδων, έχουν μεταβεί ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης και ο Υποδιοικητής Γιώργος Λυρώνης.

Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης υπό την καθοδήγηση  του Εθνικού  Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας είναι σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους εθελοντές για τη διάσωση και την υγειονομική υποστήριξη των λαθρομεταναστών.

Σε ετοιμότητα επίσης βρίσκονται, εκτός των υγειονομικών μονάδων του Νομού Λασιθίου και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων του Ηρακλείου ΠΑΓΝΗ-ΒΓΝΗ