ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΝΕΝ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!

ΠΕΝΕΝ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

Η Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα με την επιθετικότητά της την ένταση με την Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, η Τουρκία εισέβαλε με το ερευνητικό – σεισμογραφικό σκάφος “ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ ΧΑΡΙΕΝΤΙΝ ΠΑΣΑ”  σε περιοχές όπου βρίσκονται υπό κατασκευή Κυπριακές εξέδρες άντλησης φυσικού αερίου, είναι η γνωστή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), με συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων.
Παίρνοντας υπόψη ότι στην ευρύτερη περιοχή διαδραματίζονται δραματικά γεγονότα όπως η εμφύλια σύρραξη στην Συρία, η προέλαση των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους τόσο προς την Βόρεια Συρία όσο και στο Ιρακινό Κουρδιστάν, η επιθετικότητα αυτή της Τουρκίας αποτελεί μια εξαιρετικά σοβαρή εστία έντασης η οποία έρχεται να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο την εύφλεκτη κατάσταση στην Μέση Ανατολή και την λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.
Η εξέλιξη αυτή είναι στενά συνδεδεμένη με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου της περιοχής.
Οι Κυπριακές πολιτικές δυνάμεις επισημαίνουν μεταξύ των άλλων ότι η επιθετική αυτή στάση της Τουρκίας συνιστά την μεγαλύτερη πρόκληση μετά το 1974 αξιολογώντας έτσι με εύλογο και σαφή τρόπο την σοβαρότητα της κατάστασης.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί το μαζικό λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα να καταδικάσει την προκλητικότητα της Τουρκίας που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και επιδιώκει την διαιώνιση στο καθεστώς κατοχής που έχει επιβάλει από το 1974.
Επιβάλλεται να τερματισθεί άμεσα η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, να εγκαινιασθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.    

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                                                           Κροκίδης Νικόλαος