ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜ.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ: Το να κάνει όμως ένας πατέρας ό,τι καλύτερο για το παιδί του σε βάρος άλλων παιδιών δεν είναι μόνο κατακριτέο, αλλά και το χειρότερο μάθημα που μπορεί να του δώσει!!!

Τί γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών για το θέμα με τον αρχηγό 

 Νίκος Φωτόπουλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

αναδημοσίευση

Θορυβημένη εμφανίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας από το χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, και σπεύδει να απαντήσει με ανακοίνωσή της, ενώ καμιά επίσημη θέση δεν είχαν πάρει ώς χθες ούτε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ούτε το Αρχηγείο, ούτε η ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων).Μεταξύ άλλων η ΠΟΑΞΙΑ αναφέρει:

«Απορίες και εύλογα ερωτηματικά προξενεί ως προς τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί και την τελική του στόχευση το σημερινό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” με τίτλο: “Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. βόλεψε το δικό του παιδί” το οποίο και αποδίδει σε πληροφορίες δήθεν συνδικαλιστών.

»Είναι πασιφανές, ότι η δημοσιοποίηση [...] μιας καθ’ όλα νόμιμης και σύμφωνης με τις ισχύουσες διατάξεις μετάθεσης ενός Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δυο χρόνια στην Υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως δήθεν παράνομης και εκτός του υπηρεσιακού κανονισμού μεταθέσεων, αλλού στοχεύει, αφού ο εν λόγω Αξιωματικός είχε την “ατυχία” ο πατέρας του, μετά από δυο χρόνια από την μετακίνησή του, να επιλεγεί και να είναι σήμερα ο Αρχηγός του Σώματος.

»Η Ομοσπονδία μας αποδοκιμάζει το δημοσίευμα και τους δήθεν ανώνυμους συνδικαλιστές που επικαλείται, καθώς πρόκειται για ανοίκεια επίθεση, αφού ο συντάκτης χωρίς να διασταυρώσει ως όφειλε τα γεγονότα, ρίχνει λάσπη, στηλιτεύει και στοχοποιεί ένα νέο και άξιο Αξιωματικό στο ξεκίνημα της καριέρας του, με προφανή στόχευση το θεσμό του Αρχηγού και την απαξίωση της νευραλγικής Υπηρεσίας των Εσωτερικών Υποθέσεων».

Τι απαντά όμως η ΠΟΑΞΙΑ, όχι στην «Εφ.Συν.» και τον κακόβουλο συντάκτη, αλλά στο άρθρο 8 του Κώδικα Μεταθετότητας που αναφέρει: «Οι εξερχόμενοι από τη σχολή αξιωματικών υπαστυνόμοι β’ τοποθετούνται υποχρεωτικά και δεν μετακινούνται για οποιοδήποτε λόγο για ένα τουλάχιστον έτος: Σε υπηρεσίες των διευθύνσεων αστυνομικών επιχειρήσεων, άμεσης δράσης και μεταγωγών δικαστηρίων, καθώς και σε Α.Τ. και Τ.Α., τμήματα τροχαίας, τμήματα αστυνομικών επιχειρήσεων, δίωξης λαθρομετανάστευσης, συνοριακής φύλαξης και αστυνομικούς σταθμούς. Εξαιρούνται όσοι εμπίπτουν σε λόγους υγείας και όσοι μετακινούνται σε αστυνομικές διευθύνσεις σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Ροδόπη, Ξάνθη, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Δωδεκανήσα».

Στο μεταξύ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, δήλωσε σχετικά στην «Εφ.Συν.»:

«Το να κάνει ένας πατέρας ό,τι καλύτερο μπορεί για τον γιο του, είναι και ωραίο και θεμιτό. Το να κάνει όμως ένας πατέρας ό,τι καλύτερο για το παιδί του σε βάρος άλλων παιδιών δεν είναι μόνο κατακριτέο, αλλά και το χειρότερο μάθημα που μπορεί να του δώσει. Και στην προκειμένη περίπτωση αυτό που τουλάχιστον μαθαίνουμε είναι ότι έχουν παραβιαστεί μια σειρά από διατάξεις του νόμου, οι οποίες θα έπρεπε να είναι ευαγγέλια για κάθε αξιωματικό, πόσο μάλλον για τον αρχηγό της αστυνομίας».