Άνω - κάτω έγινε η χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) όταν η ΝΕΛ παρουσίασε απόφαση προσωρινής διαταγής του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που αναστέλλει προσωρινά την ισχύ της απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου με την οποία κρίθηκε έκπτωτη η εταιρεία από την άγονη γραμμή του βορείου Αιγαίου που συνδέει τα νησιά της Περιφέρειας με τα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης.

Ο νομικός σύμβουλος της ΝΕΛ, Κυριακός Σαραβελάκης, δήλωσε στο «Ε» πως η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά υποχρεώνει το Υπουργείο να δώσει τη γραμμή στη ΝΕΛ, ακυρώνει την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής και παράλληλα αναστέλλεται ο αποκλεισμός τής ΝΕΛ από τους διαγωνισμούς για τις άγονες γραμμές που είχε επιβληθεί.

Η προσωρινή διαταγή δεν αφορούσε στα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης του ΣΑΣ, αλλά στην απόφαση του υπουργού που έκρινε έκπτωτη τη ΝΕΛ.
Το «Ε» επικοινώνησε με το Γραφείο του υπουργού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ζητώντας τη θέση του επί του ζητήματος. Όμως μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το Υπουργείο δεν είχε τοποθετηθεί επί του θέματος, δηλαδή στο κατά πόσον ισχύουν αυτά που λέει η πλευρά τής ΝΕΛ κι αν αλλάζουν τα ακτοπλοϊκά δεδομένα στο βόρειο Αιγαίο, πράγμα που θα σήμαινε υποχρεωτική απόσυρση του «Νήσος Μύκονος» και επιστροφή στη γραμμή τού «Μυτιλήνη» ή άλλου πλοίου τής ΝΕΛ.
Παρά την έκδοση της προσωρινής διαταγής, ο κ. Σαραβελάκης δήλωσε πως η ΝΕΛ επιμένει στο αίτημα για ελεύθερη δρομολόγηση του πλοίου «Μυτιλήνη» στη γραμμή Καβάλα - Μύρινα Λήμνου - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Ικαρία και κρατά την προσωρινή διαταγή για να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.
Τοποθετήσεις
Ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, στην τοποθέτησή του στο ΣΑΣ ήταν κάθετα αντίθετος με την προοπτική η ΝΕΛ να ξαναμπεί στη γραμμή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε υπέρ κανενός, αλλά είμαστε κατά της ΝΕΛ».
Η στάση αυτή εκπορεύεται από την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες της Λήμνου, σημειώνει ο δήμαρχος και τονίζει πως με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσει και τις άλλες εταιρείες εάν λειτουργήσουν με τον τρόπο που λειτούργησε η ΝΕΛ.
Ακόμη, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε στο «Ε» πως ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την κάλυψη της άγονης γραμμής.
Την αντίθεσή του στην προοπτική να δοθεί η γραμμή που σήμερα εξυπηρετεί το «Νήσος Μύκονος», στη ΝΕΛ με ελεύθερη δρομολόγηση, εξέφρασε και ο βουλευτής Καβάλας Ιωάννης Πασχαλίδης, με τον ίδιο ευθύ και κατηγορηματικό τρόπο που τοποθετήθηκε και ο κ. Μαρινάκης.
Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, ζήτησε ριζική βελτίωση της επικοινωνίας του Βορείου Αιγαίου με την υπόλοιπη χώρα, περιγράφοντας ταυτόχρονα την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κάτοικοί του κατά το παρελθόν.
Επίσης, τόνισε τη σημασία που έχει για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής η οργάνωση σταθερών δρομολογίων, με αξιόπιστα πλοία, από και προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι στο όνομα της ακτοπλοϊκής αναβάθμισης δεν πρέπει να μειωθούν τα δρομολόγια και να οδηγηθούμε σε αποκλεισμό νησιών και λιμανιών.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ, Ιωάννης Αβραντίνης, μεταξύ άλλων, στην παρέμβαση του ανέφερε πως η απευθείας ανάθεση που έκανε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, βλάπτει τα συμφέροντα του Δημοσίου, καθώς τριπλασιάστηκε το μίσθωμα.
Τις θέσεις τής Hellenic Seaways υπερασπίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Αγαπητός.