ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Παράσταση διαμαρτυρίας για τη μη έγκριση χειρουργείων...

22/10/2014 
 
www.902.gr
αναδημοσίευση
Από την κινητοποίηση στο «Αττικόν»
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 22 Οκτώβρη το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν. Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Ένωση ΕΒΕ Αλίμου και η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν».
Η διαμαρτυρία αφορά στην απαράδεκτη και εγκληματική απόφαση, με βάση τις κατευθύνσεις του υπουργείου, να μη γίνονται εγχειρήσεις που χρειάζονται ακριβά υλικά (όπως είναι ογκολογικά ορθοπεδικά περιστατικά), για να πιαστούν οι οικονομικοί στόχοι.
Τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, θα γίνει συνάντηση των φορέων που διαμαρτύρονται, με αφορμή μάλιστα και συγκεκριμένο περιστατικό από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου, και την διοικήτρια του νοσοκομείου.
Όπως επεσήμαναν: «Πρόκειται για οικονομικούς στόχους που σημαίνουν βάσανα ακόμα και θάνατο για κάποιους, ενώ για άλλους σημαίνει αύξηση κερδών.
Αυτή είναι η ζούγκλα του καπιταλισμού που πρέπει να την τσακίσουμε εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί, που σεβόμαστε τον εαυτό μας, μαζί με τους ασθενείς μας.
Απαιτούμε:
  • Εδώ και τώρα, να δοθούν όλες οι απαραίτητες πιστώσεις για να γίνουν τα χειρουργεία που χρειάζονται ακριβά υλικά σε σοβαρά πάσχοντες ασθενείς. Είναι δικαίωμά τους και για το κράτος υποχρέωση να το καλύψει.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητους αυτούς κοινωνικούς τομείς.
  • Γενναία χρηματοδότηση του νοσοκομείου "Αττικόν" με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής του.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες.
  • Να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο στα πρωινά ή απογευματινά ιατρεία, για εξετάσεις ή θεραπείες και για τη νοσηλεία τους, ανεξάρτητα αν είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι, ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
Όλοι στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η του Νοέμβρη, στις 12 μ., στο Σύνταγμα».