ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Όχι αποφάσεις "ερήμην" διαδικασιών!

Θεσσαλονίκη, 22 Οκτωβρίου 2014
Προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ
κοινοποίηση: μέλη Δ.Σ. ΠΟΕΣΥ

κύριε πρόεδρε,
Για λόγους τήρησης της εσωτερικής δημοκρατικής τάξης στη λήψη των όποιων αποφάσεων ή έκδοσης ανακοινώσεων από το σώμα του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, θα σας παρακαλούσα να διασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση/διαβούλευση ΟΛΩΝ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου η συν-υπογραφή (ή μη) που θα φέρουν αυτές οι αποφάσεις ή ανακοινώσεις να απηχούν και την πραγματικότητα.
Η παραπάνω παράκληση γίνεται με αφορμή την έκδοση και δημοσιοποίηση ανακοίνωσης  στις 21/10/2014 στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ που φέρει την υπογραφή «Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ» για την οποία ως μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας δεν είχα προηγουμένως καμία απολύτως ενημέρωση. Δημιουργείται έτσι η εσφαλμένη εντύπωση προς τα μέλη μας και γενικότερα προς τον δημοσιογραφικό κόσμο ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση (ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς συνολικά ή εν μέρει με το περιεχόμενό της) είναι αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης όλων των μελών του ΔΣ και ότι σε κάθε περίπτωση προηγήθηκε η αυτονόητη ενημέρωση/συζήτηση.
 Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό δεν συνέβη. Επισημαίνω πως είναι λυπηρό, για την πρώτη ανακοίνωση που δίδεται στη δημοσιότητα από την Ομοσπονδία μας υπό τη νέα σύνθεση του ΔΣ και του προεδρείου, να μην υπάρχει αντιστοίχηση με την υπογραφή της ως «το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ»   
Γιάννης Γκίρμπας
δημοσιογράφος

μέλος Δ.Σ. ΠΟΕΣΥ