ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Τουρκική ακταιωρός επιτέθηκε σε αλιευτικό στο Θρακικό Πέλαγος - Το χτύπησε στην πρύμνη...

(ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: radiomax.gr)
 http://www.thrakitoday.com
αναδημοσίευση

alieutiko_evros4Μια ανεμότρατα εμβόλισε Τουρκική ακταιωρός λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους και πιο συγκεκριμένα σε απόσταση μόλις 3 μίλια από τις εκβολές του Έβρου. 
Όπως αποκάλυψε το ThrakiToday.com, “Οι Τρεις Αδελφοί”, είχε βγει στα ανοιχτά για ψάρεμα όταν εμφανίστηκε το τουρκικό σκάφος κινούμενο με απειλητική διάθεση προς το μέρος του αλιευτικού. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά η ακταιωρός των Τούρκων εμβόλισε στην πλώρη το αλιευτικό, το οποίο σώθηκε από βέβαιο ναυάγιο χάρη στους ελιγμούς του έμπειρου καπετάνιου του. 
Το περιστατικό αναστάτωσε, όπως ήταν φυσικό, τους αλιείς του Έβρου, οι οποίοι επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με μαύρες σημαίες.

Το χρονικό του θερμού επεισοδίου  
Σύμφωνα με πληροφορίες στις 11.45 ο κυβερνήτης της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε από τον καπετάνιο ελληνικής μηχανότρατας που βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων να σταματήσει για έλεγχο.

Ο καπετάνιος απάντησε πως δεν έχει περάσει την οριογραμμή και έχει ενημερώσει ήδη το Λιμενικό. Παράλληλα ανέφερε πως δεν πρόκειται να σταματήσει και θα κατευθυνθεί προς Αλεξανδρούπολη.

Η τουρκική ακταιωρός, κατά τα λεγόμενα του καπετάνιου, μπήκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και επιχείρησε με διάφορους ελιγμούς να παρεμποδίσει το ελληνικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δυο Έλληνες και τέσσερις Αιγύπτιοι. Κατά τους ελιγμούς η ακταιωρός κτύπησε τη μηχανότρατα στην αριστερή πλευρά της πλώρης με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές.
Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ωστόσο όταν έφτασε διαπιστώθηκε πως η τουρκική ακταιωρός είχε εξαφανιστεί.
Το πλήρωμα της μηχανότρατας έδινε κατάθεση στο Λιμεναρχείο για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού. Νεότερες πληροφορίες από το Λιμενικό αναφέρουν πάντως και την εκδοχή να έχει κάνει λάθος ο καπετάνιος του αλιευτικού καθώς έπλεε στην οριογραμμή, δεδομένου ότι κατά την εξέταση των στιγμάτων όπου κινήθηκε το σκάφος και κατά τις αναφορές των ραντάρ εκτιμάται ότι έχει βρεθεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Στελέχη του Λιμενικού σημείωναν πως είναι συχνό φαινόμενο στη συγκεκριμένη περιοχή τουρκικές ακταιωροί να παρενοχλούν ελληνικά σκάφη αν και βρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το θέμα δεν αποκλείεται να συζητηθεί κατά τη συνάντηση που θα έχουν ο Έλληνας αρχηγός του Λιμενικού με τον Τούρκο ομόλογο του κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα από τις 5 ως τις 8 Νοεμβρίου.
alieutiko_evros3

alieutiko_evro2

alieutiko_evros1

alieutiko_evros