ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες!


0:47 | 15.09.2014

www.left.gr

αναδημοσίευση

Κορυφώνονται οι δράσεις ενημέρωσης και σε ευρωπαϊκό επίπεδο εν όψει της εκδίκασης στον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης, που έχει καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών στις 23 Σεπτεμβρίου


(η φωτογραφία από την αναχώρηση των καθαριστριών, από τη σελίδα τους στο facebook)

 Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα βρίσκονται από σήμερα Δευτέρα 15/9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών προσκεκλημένες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο και του συνόλου της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της GUE/NGL.
Εν όψει της εκδίκασης στον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης, που έχει καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών στις 23 Σεπτεμβρίου, κορυφώνονται οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης γύρω από το αίτημα των καθαριστριών να επιστρέψουν στην εργασία τους, όπως άλλωστε έκρινε και η πρωτόδικη δικαστική απόφαση.
32 μέλη θα απαρτίζουν την ελληνική αποστολή και για τρεις μέρες στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσουν σειρά επαφών με συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς καθώς και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, ώστε να φτάσει σε κάθε ευρωπαίο πολίτη ο αγώνας των καθαριστριών, που κρατά ένα χρόνο τώρα.
Θα ζητήσουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να εφαρμοστεί η πρωτόδικη απόφαση, που τις δικαιώνει και ορίζει την άμεση επιστροφή στην εργασία τους.
Ο αγώνας των καθαριστριών έχει ήδη συγκινήσει μεγάλα τμήματα των ευρωπαϊκών κοινωνιών και το «κόκκινο γάντι» γίνεται σύμβολο ενάντια στη λιτότητα, τις απολύσεις και την ανεργία.