ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ενάντια στην πώληση των λιμανιών!



Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας



Πειραιάς, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωσ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας, στηρίζει την κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ και τη σημερινή Κυβέρνηση.

 Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον και θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στο σύνολο των πολιτών της χώρας, καθώς πέρα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στις σημερινές συνθήκες άκρατης παγκοσμιοποίησης των αγορών, όπου γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση το πάσης φύσεως παράνομο εμπόριο (όπλα, ναρκωτικά, άνθρωποι κ.α.), η ελληνική πολιτεία δεν θα μπορεί να ασκήσει κανέναν ουσιαστικό έλεγχο. Τα παραδείγματα τόσο από τη σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα, όσο και από την ίδια την ελληνική ιστορία (παραχώρηση λιμένα Θεσσαλονίκης στη Σερβία το 1925) δεν αφήνουν αμφιβολίες για τις τραγικές εξελίξεις των κυβερνητικών αποφάσεων.



Εναντιωνόμαστε στην πώληση των λιμανιών, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην παραχώρηση των πυλών της χώρας μας στα ιδιωτικά συμφέροντα.



Για το ΔΣ



Η Πρόεδρος

Ζωή Πεντότη
Ο Γενικός Γραμματέας

Τρύφωνας Γρυπαίος