ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Για την προκλητική απάντηση της Υπάτης Εκπροσώπου εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ στην Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με την μεθόδευση απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας....



                  ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Δελτίο Τύπου

                            Στρασβούργο, 16/09/2014

Την πλήρη στήριξη της ΕΕ στην αντιδραστική Ουκρανική κυβέρνηση, την επιδίωξή της να θέσει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας και να κλιμακώσει τις διώξεις της σε βάρος των κομμουνιστών, επιβεβαιώνει η ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Κ.
Άστον, με απάντησή της στην ερώτηση της Eυρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, με την οποία κατήγγειλε τις κυβερνητικές διώξεις ενάντια στο ΚΚ Ουκρανίας. Η Επιτροπή της ΕΕ βαφτίζει την ουκρανική κυβέρνηση "επιλογή των ουκρανών πολιτών έπειτα από αδιάβλητες και δημοκρατικές εκλογές", συγκαλύπτοντας ότι αυτή αναρριχήθηκε στην εξουσία με πραξικόπημα, στο οποίο συμμετείχαν ενεργά και ένοπλες ναζιστικές-φασιστικές ομάδες, με την πλήρη στήριξη της ΕΕ και των συμμάχων της ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Δικαιολογεί την απαράδεκτη απόφαση της διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚ Ουκρανίας, αναφέροντας ότι έγινε για "διαδικαστικούς λόγους", ενώ για τη δικαστική προσφυγή της ουκρανικής κυβέρνησης για να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας αρκείται να αναφέρει ότι "παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις της υπόθεσης αυτής". Πρόκληση αποτελεί το υποκριτικό ευχολόγιο της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ ότι "κάθε δικαστική διαδικασία (...) πρέπει να τηρεί τα αναγνωρισμένα διεθνή πρότυπα (...) ιδίως σε ό, τι αφορά τον σεβασμό των πολιτικών, ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και ότι "οι εν λόγω δεσμεύσεις και αρχές κατοχυρώνονται επίσης στη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας που υπογράφηκε πρόσφατα". Γιατί η αντικομμουνιστική εκστρατεία αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της ουκρανικής κυβέρνησης, που συνοδεύεται από  διώξεις, επιθέσεις, απειλές και τρομοκρατία ενάντια στους κομμουνιστές τόσο από τα αστικά κόμματα όσο και από τις φασιστικές συμμορίες του "Δεξιού τομέα" κ.α που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αυτές είναι οι "αρχές" που κατοχυρώνονται στη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, αυτή είναι η υλοποίηση των διακηρύξεων της ΕΕ περί "δημοκρατίας": Η αναγωγή σε επίσημη ιδεολογία της ΕΕ της ανιστόρητης  εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, οι απαγορεύσεις της δράσης των κομμουνιστών, των  κομμουνιστικών συμβόλων, της κομμουνιστικής ιδεολογίας.   
Ο αντικομμουνισμός συμβαδίζει και στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, τον εθνικισμό, την κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, που επιβάλλει η ουκρανική κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων που εκπροσωπεί, των μονοπωλιακών ομίλων της ΕΕ και των ΗΠΑ που στερεώνουν τις θέσεις τους στη χώρα αυτή και την ευρύτερη περιοχή, αιματοκυλώντας το λαό, στην αντιπαράθεσή τους με τους Ρώσους καπιταλιστές.
Το ΚΚΕ θα δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές και τον εργαζόμενο λαό της Ουκρανίας, για να δυναμώσει η πάλη του, ώστε οι εργαζόμενοι να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, σε σύγκρουση με τους καπιταλιστές, την εξουσία τους και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους