ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Σκάνδαλο ΤΕΑΠΑΣΑ: Υπέγραφαν χρηματικά εντάλματα ενώ είχαν ... αποστρατευθεί!...

WWW.BLOKO.GR
Σκάνδαλο ΤΕΑΠΑΣΑ: Υπέγραφαν χρηματικά εντάλματα ενώ είχαν ... αποστρατευθεί!ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Το bloko.gr παράθέτει το τρίτο μέρος του πορίσματος των επιθεωρητών εργασίας με όσα μη σύννομα διαπίστωσαν να συμβαίνουν στο ΤΕΑΠΑΣΑ.
Στο κεφάλαιο " Γ. Αθεώρητα χρηματικά εντάλματα ", σημειώνουν.
"Από την έρευνα μας διαπιστώθηκε ότι το πρώην ΕΤΕΧ προχώρησε σε εξόφληση ΧΕΠ τα οποία δεν είχαν προηγουμένως θεωρηθεί από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου. Βέβαια, η συγκεντρωτική κατάσταση με την οποία είχαν
προσκομιστεί στον επίτροπο είχε θεωρηθεί.
Δ. Απωλεσθέντα χρηματικά εντάλματα
Κατά την έρευνα μας διαπιστώθηκε η απώλεια 12 ΧΕΠ με τα δικαιολογητικά τους γιατις οικονομικές χρήσεις 2007,2008, και 2009.... Μάλιστα, για δύο από αυτά δεν ευρέθησαν ούτε τα αντίγραφα που παραμένουν πάνω στο στέλεχος, καθώς είχαν αφαιρεθεί".
Η συνολικά αξία των αθεώρητων και εξοφλημένων αγγίζει τις 270.000 ευρώ, ενώ των απωλεσθέντων ΧΕΠ τις 85.000 ευρώ.
Ακολουθεί ως Ε. η καταγραφή των παραποιημένων στην ημερομηνία θεώρησης ΧΕΠ.
ΣΤ.  Δαπάνες διαδοχικής ασφάλισης γιατις οποίες έχουν εκδοθεί πολλαπλά χρηματικά εντάλματα
Από την έρευνα διαπιστώθηκε η πολλαπλή έκδοση κι εξόφληση ΧΕΠ που αφορούσαν στη συμμετοχή στη συνταξιοδότηση για ίδιους πρώην ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΕΧ σε άλλα επικουρικά ταμεία.
Εδώ περιγράφονται 29 περιπτώσεις πρώην ασφαλισμένων με εγκρίσεις δαπανών συνταξιοδότησης σε άλλα ταμεία γιατη διαδοχική ασφάλιση, με δικαιολογητικά- φωτοτυπίες κι εξουσιοδοτήσεις μόνο με σφραγίδα εξουσιοδότησης αλλά όχι και το ... όνομα του εξουσιοδοτούμενου.
Σε όλες τις περιπτώσεις ο "φάκελος" ενός εκάστου κλείνει με την επισήμανση ότι " ο εισπράξαν το ΧΕΠ .... δεν απέδωσε ταχρήματα ως όφειλε" ή " η κ. .... (αναγράφεται το όνομα υπαλλήλου του ΤΕΑΠΑΣΑ) που εισέπραξε το ΧΕΠ ... δεν απέδωσε ταχρήματα ως όφειλε". 
β. Ομοιότητες σε ποσά για πληρωμές δαπανών διαδοχικής ασφάλισης
Από την έρευνα δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί αν εκδόθηκαν και εξοφλήθηκαν πολλαπλώς ( διπλοπληρωμές ) ΧΕΠ που αφορούσαν στη συμμετοχή στη συνταξιοδότηση (διαδοχική ασφάλιση) για ίδιους πρώην ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΕΧ σε άλλαεπικουρικά ταμεία και τούτο διότι δεν προσκομίστηκαν από το ταμείο τα απαραίτητα στοιχεία.... Παρόλα αυτά, από τα extraits της εμπορικής τράπεζας και τις αποφάσεις του δ.σ. προκύπτουν ομοιότητες σε ποσά για πληρωμές με δικαιούχο το ίδιο ασφαλιστικό ταμείο. 
Η. Απωλεσθέντα εντάλματα, πλην δαπανών διαδοχικής ασφάλισης.
Σύμφωνα με τις διατάξεις τα δικαιολογητικά των ΧΕΠ φυλάσσονται για μια δεκαετία από το οικονομικό έτος το οποίο αφορούν και εφόσον εντός αυτού του χρόνου έχουν ελεγχθεί και δεν επιτρέπεται η κατάστροφη ή η εκποίηση τους για μιαεικοσαετία πριν από την παρέλευση της προθεσμίας για την άσκηση των ενδίκων μέσων.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το πρώην ΕΤΕΧ δεν φύλασσε σωστά το αρχείο των ΧΕΠ με αποτέλεσμα να υπάρχουν απώλειες δικαιολογητικών.
Θ. Υπογραφή ενταλμάτων από πρώην υπάλληλο του λογιστηρίου του ΤΕΑΠΑΣΑ/ ΕΤΕΧ
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα ΧΕΠ οικονομικής χρήσης 2010 που εκδόθηκαν από 7-7-2010 έως και 9-9-2010 συνολκού ποσού 20.802, 69 ευρώ, θεωρήθηκαν από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου και εξοφλήθηκαν στην ένδειξη "  Ο λογιστής Τομέα" , φέρουν το όνομα και την υπογραφή της κ. ....
Η κ.... είχε ήδη απαλλαγεί από τα καθήκοντα της ως υπάλληλος δημοσίου από 30-6-2010 παρόλα ταύτα συνέχιζε να υπογράφει ΧΕΠ..."
Και άλλες πολλές παρατυπίες έως και παανομίες συνθέτουν αυτό το παζλ της αυθαιρεσίας και της κακοδιαχείρισης των οικονομικών πόρων που συλλέγονται από τις κρατήσεις των μελών του ταμείου.
Δεν θα σας κουράσουμε άλλο με την παράθεση τους, αλλά αύριο θα περάσουμε στο πιο ενδιαφέρον τμήμα του πορίσματος.
ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ