Τρί, 02/09/2014 
Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ ενόψει της ΔΕΘ. Το ραντεβού έχει οριστεί το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχει και ο ΓΓ της ΚΕ τουΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 6, την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
ΠΑΜΕ: Συνεδρίαση για τον προγραμματισμό δράσης
Στις 5 και 6 Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή στελεχών από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα.
Το σχέδιο του προγράμματος δράσης θα καταληχτεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που θα γίνει την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στις 4 μ.μ., στα γραφεία του.
Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μαζί με τους άλλους φορείς της κοινωνικής Συμμαχίας (ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ) θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Σε ανακοίνωση της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Τώρα χρειάζεται η ταξική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Με ενότητα της εργατικής τάξης, με βάση τα ενιαία συμφέροντά της, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα συσπειρώνει ενάντια στην καπιταλιστική εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, θα οξύνει τους τριγμούς του συστήματος. Απαλλαγμένη από την επιρροή εργοδοσίας, κυβερνήσεων, ΕΕ». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
ΠΑΣΕΒΕ: Ήρθε η ώρα να μπεις μπροστά στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες και τους αυτοκινητιστές στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
ΠΑΣΥ: Όλοι το Σάββατο στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μ.μ.
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απευθύνει στους αγρότες η Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στις 6 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλ. Αριστοτέλους. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
ΟΓΕ: Ενίσχυση της πάλης για να έρθουν το επίκεντρο οι σύγχρονες ανάγκες
Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Στην αντιλαϊκή πολιτική απαντάμε με την ενίσχυση της πάλης για κάθε ένα από τα οξυμένα προβλήματα. Με το δυνάμωμα της αλληλεγγύης ανάμεσα σε όλες και όλους όσοι πλήττονται από την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Απαντάμε με τη δική μας Λαϊκή Συμμαχία, δίπλα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ, με την κοινή πάλη που φέρνει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Συγκεντρώσεις από τις Λαϊκές Επιτροπές και στην Αττική το Σάββατο
Οι Λαϊκές Επιτροπές στην Αττική, με αφορμή τη ΔΕΘ, διοργανώνουν συγκεντρώσεις σε γειτονιές το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, την μέρα που χιλιάδες θα διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη με τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Θεσσαλονίκη: Πικετοφορίες από τις Λαϊκές Επιτροπές ενόψει της ΔΕΘ
Πικετοφορίες διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και προπαγάνδισης του συλλαλητηρίου των ταξικών δυνάμεων στα εγκαίνια της ΔΕΘ πραγματοποιούν οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη σε Πολίχνη και Εύοσμο, την Πέμπτη σε Τούμπα και Ε’ Διαμέρισμα και την Παρασκευή στην Καλαμαριά. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Καλέσματα συμμετοχής
Οι τοπικές Γραμματείες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΠΑΜΕ συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ. Για την μετακίνηση των διαδηλωτών, προγραμματίζεται να αναχωρήσουν πούλμαν από τα εξής σημεία: Αλεξανδρούπολη, 1 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο, Κομοτηνή, 1.30 μ.μ., Μακεδονίας 2 και Δημοκρίτου, Ξάνθη, 2 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας, Καβάλα, 2.30 μ.μ. Δημοτικός Κήπος, Δράμα, 2.30 μ.μ. κεντρική Πλατεία.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ απευθύνουν το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Καρφούρ - Μαρινόπουλος - DIA και το Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης (με τετράωρη στάση εργασίας από τις 4 μ.μ. - 8 μ.μ. και προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ. στον πεζόδρομο Τσιμισκή), το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια Δ. Μακεδονίας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (πούλμαν θα αναχωρήσουν από τη Λάρισα, στις 3 μ.μ, από το τέρμα της οδού Βενιζέλου - κάτω από τον Αγ. Αχίλλειο), το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 4 μ.μ, από το Εργατικό Κέντρο), o Σύλλογος Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης. Η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπορουπαλλήλων Ν. Ξάνθης με αναχώρηση πούλμαν από την πλατεία Ελευθερίας, στις 14.00μμ.