ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΜΕΝ: Παρά την προγραμματισμένη έναρξη των μαθημάτων για κύκλους σπουδών απόκτησης πιστοποιητικών για Α’ και Β’ Μηχανικών του ΚΕΣΕΝ στις 2 Σεπτέμβρη, οι συνάδελφοι παρότι προσήλθαν δεν ξεκίνησαν τα μαθήματα....

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 


                 Πειραιάς 2 Σεπτέμβρη 2014
Προς
§          Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Βαρβιτσιώτη
§          Γενικό Γραμματέα ΥΝΑ κ.Μπούσιου
§          ΥΝΑ/Διευθυντή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών
§          ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών
§          Εφοπλιστικές Ενώσεις
§          Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
§          ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Παρά την προγραμματισμένη έναρξη των μαθημάτων για κύκλους σπουδών απόκτησης πιστοποιητικών για Α’ και Β’ Μηχανικών του ΚΕΣΕΝ στις 2 Σεπτέμβρη, οι συνάδελφοι παρότι προσήλθαν δεν ξεκίνησαν τα μαθήματα.
Συγκεκριμένα η καθυστερημένη έκδοση της προκήρυξης για πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στις 28-7-2014 με ευθύνη του ΥΝΑ, είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η διαδικασία.
Η Γραμματεία του ΚΕΣΕΝ/Μηχ.  ανακοίνωσε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά οι συνάδελφοι την Παρασκευή 5-9-2014, ενώ σε συνάντηση του προεδρείου της ΠΕΜΕΝ  με τον Διευθυντή του ΚΕΣΕΝ/Μηχ. τους ανέφερε «για έναρξη μαθημάτων από τις 15 Σεπτέμβρη και να δούμε».
Αυτή η κατάσταση σε ΑΕΝ - ΚΕΣΕΝ, με την παράλληλα διαπιστωμένη έλλειψη σε Μηχανικούς, δίνει έδαφος στις ιδιωτικές σχολές να απομυζούν εκατομμύρια ευρώ, υπονομεύοντας την ασφάλεια και αξιοπλοΐα των πλοίων. Ταυτόχρονα  προκαλεί  πρόσθετα προβλήματα στον οικονομικό και επαγγελματικό προγραμματισμό σε βάρος των συναδέλφων Μηχανικών και των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανεργία για να παρακολουθήσουν ένα κύκλο μαθημάτων.
Στην πραγματικότητα αυτό που συντελείται από την υποχρηματοδότηση είναι υποβάθμιση – απαξίωση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, με ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού  στην συντριπτική πλειοψηφία ωρομίσθιοι και με ελάχιστους ναυτοδιδάσκαλους,  με διαλυτικές συνθήκες στην υλικοτεχνική και κτηριακή υποδομή, να οργιάζει το παρασιτικό φροντιστηριακό κύκλωμα, στρώνοντας το έδαφος στην κατάργηση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, παραδίδοντας την στα τρωκτικά της ιδιωτικής, με πολλαπλές επιπτώσεις σε βάρος των ναυτεργατών.
Απαιτούμε την άμεση συνάντηση με τις υπηρεσίες του ΥΝΑ, να δεσμευτεί για την άμεση έναρξη των μαθημάτων του ΚΕΣΕΝ, καλούμε τους συνάδελφους  Μηχανικούς  να είναι σε επικοινωνία με την ΠΕΜΕΝ για συμμετοχή και παρέμβαση  στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ