ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ο κ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ-ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ: ΓΙΑΤΙ Ο "ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ Λ.Σ!!!

Απόσπασμα από συνέντευξη στο Mega.
Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:
 Τα τελευταία δύο χρόνια έχει πέσει στις πλάτες του Λιμενικού όλο το φορτίο της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης. Ακριβώς αυτό, έχει εξαντλήσει και τα μέσα και τους ανθρώπους. Από τους 7.500 Λιμενικούς οι 2.000 ασχολούνται καθημερινά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Καταλαβαίνετε λοιπόν όταν έχεις ακτές περίπου σαν της Αφρικής να περιφρουρήσεις και να έχεις και ένα διοικητικό έργο, την υποστήριξη ενός μεγάλου Υπουργείου και μιας μεγάλης Εμπορικής Ναυτιλίας, πόσο λίγος κόσμος πραγματικά μένει για να κάνει αυτούς τους ελέγχους.
Δεν υπάρχει κανένα Λιμεναρχείο το οποίο να μην είναι υποστελεχωμένο.
Τώρα προσπαθούμε να ανακατανείμουμε το προσωπικό μέσα από έναν «Καλλικράτη» των Υπηρεσιών μας, ώστε να φύγουν από την ηπειρωτική χώρα και να πάνε οι περισσότεροι στα νησιά. Όμως αυτό έχει και τις δυσκολίες του, διότι οι άνθρωποι έχουν εγκατασταθεί εκεί έχουν τις οικογένειές τους.