ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Και "αυτιστικοί" και "εγκλωβισμένοι"! Η σκληρή αλήθεια για το εφάπαξ στρατιωτικών

www.onalert.gr
αναδημοσίευση


Οι “αυτιστικοί” του Βενιζέλου απεγκλωβίζουν κόσμο στη Λιβύη αλλά είναι και οι ίδιοι “εγκλωβισμένοι” . Το ‘χουν καταλάβει αλλά πλέον είναι αργά να κάνουν οτιδήποτε για να αποφύγουν την “αιχμαλωσία του εφάπαξ” που τους επέβαλλε η κυβέρνηση. Όλα όσα ακούγονται για “ρήτρες αξιόμαχου” κι άλλα περισπούδαστα είναι η προσπάθεια να “χρυσωθεί” το χάπι που όμως δεν καταπίνεται με τίποτα!
Οι στρατιωτικοί που έχουν ενταχθεί στις ΕΔ από το 1983 και μετά έχουν καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξουν σχέδια και στόχους και να τους αναπροσαρμόσουν στα νέα δεδομένα. Το εφάπαξ που είχαν υπολογίσει δεν υπάρχει και ακόμη κι αν σπεύσουν σήμερα να υποβάλλουν την παραίτησή τους δεν “το σώνουν”. Δεν προλαβαίνουν πια να κάνουν τίποτα. Και αυτό έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση που δεν “μαζεύεται” με τίποτα!

Πόσες διαβεβαιώσεις είχαν δοθεί για το εφάπαξ; Πόσες φορές κατηγορηθήκαμε εμείς οι δημοσιογράφοι ότι “κινδυνολογούμε” και δεν ξέρουμε τι γράφουμε και τι λέμε; Το είχαμε ξαναδεί το έργο σε κάθε κύμα περικοπών που πάντα “διαψεύδονταν” και πάντα τελικά …ερχόταν. Το ίδιο έγινε και με το εφάπαξ αλλά για να μην επικεντρώνουμε μόνο σ΄ αυτό και σε μια σειρά άλλων “παροχών” για τις οποίες οι στρατιωτικοί πλήρωναν από τη τσέπη τους σ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους.

Η “ρήτρα αξιόμαχου” που από χθες υπερτονίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι δικλείδα ασφαλείας για τους στρατιωτικούς. Κάθε άλλο. Η ενεργοποίησή της είναι στα χέρια της κυβέρνησης και μόνο. Της όποιας κυβέρνησης. Και αυτή θα κρίνει πότε θίγεται το αξιόμαχο! Κίνδυνο μπορεί να θεωρήσει και τις μαζικές παραιτήσεις που έρχονται και άρα να σταματήσει να δίνει εφάπαξ!

Είναι εξοργιστικό βέβαια να συζητάμε ότι οι ίδιοι που προκάλεσαν αλεπάλληλα πλήγματα στις ΕΔ , στο προσωπικό τους και στην επιχειρησιακή τους επάρκεια, θα έχουν την δυνατότητα να κρίνουν …το αξιόμαχο του στρατεύματος!

Τα δύσκολα συνεχίζονται λοιπόν για τους στρατιωτικούς οι οποίοι πριν καν συνέλθουν από την επιλογή της κυβέρνησης να αδιαφορήσει ακόμη και για την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές καλουνται να αντιμετωπίσουν τη νέα ψυχρολουσία με το εφάπαξ.