Ξανά στις δικαστικές αίθουσες θα βρεθούν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο Ηράκλειο, λίγους μήνες μετά τη δικαίωσή τους από το Μονομελές Πρωτοδικείο , που έκρινε άκυρη την απόλυσή τους.
Την Παρασκευή το πρωί, θα εκδικαστούν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο κατά των 20 εργαζόμενων στην ΕΡΑ Ηρακλείου και στον Τηλεοπτικό Σταθμό Κρήτης, με τα οποία ζητεί να “παγώσει” η η καταβολή των μισθών υπερημερίας που επιδίκασε το δικαστήριο με την πρόσφατη απόφασή του.

Επικαλείται την οικονομική κρίση
Τον περασμένο Μάιο το δικαστήριο έκρινε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο Ηράκλειο συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, παρά το κλείσιμο του ραδιοτηλεοπτικού φορέα και επιδίκασε μισθούς υπερημερίας, οι οποίοι θα πρέπει να καταβληθούν άμεσα.
Το Ελληνικό Δημόσιο με την αίτηση αναστολής εκτέλεσης που κατέθεσε ζητεί να μην καταβάλλει αυτούς τους μισθούς, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης για την απόλυση των εργαζομένων, που έχει ήδη προσδιοριστεί να εκδικαστεί στα μέσα Οκτωβρίου από το Μονομελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.
Επικαλείται δε την οικονομική κρίση, τη δημοσιονομική λιτότητα και την σημαντική περιουσιακή βλάβη που θα υποστεί, μέσα σ' αυτό το σκηνικό.

Δυναμικό παρών
Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ, αναμένεται και σ' αυτόν τον δικαστικό αγώνα να δώσουν το παρών εκπρόσωποι φορέων, αλληλέγγυοι πολίτες και συνδικαλιστικά όργανα. Ήδη στο Ηράκλειο, βρίσκονται εκπρόσωποι από την ΠΟΕΣΥ, την πανελλήνια ομοσπονδία των δημοσιογράφων, την ΕΣΗΕΠΗΝ, την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας.