ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Παρηγοριά στους ένστολους με "φτιασιδώματα" στο πολυνομοσχέδιο, αλλά και κόλπα εν είδει αναχώματος σε μαζικές συνταξιοδοτήσεις!!!

Μπροστά στο φόβο οριστικής απώλειας για τη Νέα Δημοκρατία των ένστολων ψηφοφόρων, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις για τις περικοπές των συντάξεων και των εφάπαξ, που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι την Τετάρτη.
Οι βασικές ρυθμίσεις (συγχώνευση των επικουρικών και ρήτρα βιωσιμότητας στους κλάδους προνοίας και στα μετοχικά) παραμένουν ως έχουν, ωστόσο προστίθεται ρήτρα αξιόμαχου με την οποία δίδεται η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό να εξομαλύνει τις απώλειες ώστε αυτές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.

Της Βίκυς Σαμαρά
Την ίδια στιγμή όμως, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ ισχύει από την κατάθεση του στη Βουλή, με στόχο να αποφευχθεί κύμα συνταξιοδοτήσεων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να προλάβουν τις περικοπές. Το γεγονός αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις μεταξύ των ένστολων, που αναμένουν εν τω μεταξύ τη μισθολογική τους αποκατάσταση και την καταβολή των αναδρομικών σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το Μαξίμου, που είχε επενδύσει ιδιαίτερα στον επαναπατρισμό ψήφων από το συγκεκριμένο εκλογικό -και κάποτε προνομιακό για τη Ν.Δ- ακροατήριο, διαπιστώνει εκ νέου πως δεν είναι εύκολο να δηλώνει κανείς και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα, καθώς η υλοποίηση των προαπαιτούμενων αποτελεί έναν από τους όρους προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, την οποία η δικομματική θέλει να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα για να διασφαλίσει την προεδρική πλειοψηφία των 180.