ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΠΕΝΕΝ: ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ...

ΠΕΝΕΝ

Η ΠΕΝΕΝ όπως είναι γνωστό είναι το μοναδικό Σωματείο στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο με συνέπεια ξεσκεπάζει και αποκαλύπτει τον συμβιβαστικό και φιλοεφοπλιστικό ρόλο των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ και στα Ναυτεργατικά Σωματεία.

Παράλληλα είναι το μόνο επίσης Σωματείο που ασκεί έντονη και δριμύτατη κριτική στις παλινωδίες, στην διασπαστική τακτική των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού που η έκφρασή τους στον Ναυτεργατικό χώρο είναι οι Διοικήσεις των Σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και εσχάτως το Προεδρείο της Ένωσης Μαγείρων το οποίο αφού επί σειρά ετών υπηρέτησε με τον πιο βρώμικο τρόπο το άθλιο μοντέλο του κυβερνητικού και του εργοδοτικού συνδικαλισμού και ταύτισε πλήρως την ΠΕΜΑΓΕΝ με την πιο ακραία και εφοπλιστόδουλη τακτική στον χώρο του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τα ίδια αυτά στελέχη τώρα υπηρετούν το μοντέλο του κομματικού συνδικαλισμού πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εξαγνισθούν στην κολυμπήθρα του κομματικού συνδικαλισμού!!!
Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι από την μια θα απαλλαγούν από τον έλεγχο και την κριτική για τον βρώμικο εφοπλιστόδουλο ρόλο  τους που πιστά υπηρέτησαν επί σειρά ετών στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και από την άλλη έχουν την αυταπάτη ότι η μνήμη των ναυτεργατών είναι εξασθενισμένη τόσο όσο να ξεχάσουν την αφετηρία και την διαδρομή τους στον Ναυτεργατικό χώρο. Όμως σε αυτό θα επανέλθουμε πιο αναλυτικά.    
Οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αναπτύξει και εμπεδώσει μια ιδιότυπη συμμαχία με την ηγεσία και την πλειοψηφία της ΠΝΟ με κύριο στόχο να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό που βεβαίως δεν είναι το εφοπλιστικό κεφάλαιο και η κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική, δεν είναι επίσης η χρεοκοπημένη ηγεσία της ΠΝΟ αλλά η «οπορτουνιστική ομάδα» στην ΠΕΝΕΝ και ο Πρόεδρός της.
Αυτή η άθλια και ανίκανη ομάδα εγκλωβισμένη στο μίσος, στην εμπάθεια και στον κομματικό φανατισμό είναι που επιτέθηκε στους άνεργους χαρακτηρίζοντάς τους «φασίστες», επιτέθηκε επίσης στους Ναυτεργάτες της ΝΕΛ που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους αποκαλώντας τους «ρουφιάνους», είναι αυτή η ομάδα με επικεφαλής τον Σάββα Τσιμπόγλου  που υπονόμευσαν με τον πιο απεργοσπαστικό τρόπο δύο απεργιακές κινητοποιήσεις (2013-2014) για τις δεδουλευμένες αποδοχές με το περίφημο επιχείρημα ότι οι Ναυτεργάτες είχαν πάρει τα δεδουλευμένα αφού είχαν υπογράψει τους εξοφλητικούς λογαριασμούς!!!
Είναι αυτή η ομάδα σε ανοιχτή συμμαχία με την ηγεσία της ΠΝΟ, της παρείχαν πλήρη στήριξη δηλώνοντας αποχή στο ετήσιο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ τον Δεκέμβρη του 2013, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο σανίδα σωτηρίας.
Είναι αυτή η ομάδα η οποία αρνήθηκε να υποδείξει δικό της υποψήφιο στις εκλογές για Γ.Γ της ΠΝΟ τον Δεκέμβριο του 2012 γιατί είχε παρασκηνιακά συμφωνήσει στην επανεκλογή του σημερινού Γ.Γ της ΠΝΟ!!
Είναι αυτή η ομάδα που στην τελευταία απεργία δήλωσε με περίσσια θρασύτητα να μπει στην γραμμή της Κρήτης την Τρίτη ημέρα της απεργίας το απεργοσπαστικό πλοίο γιατί το ζήτησαν οι τοπικοί φορείς. Και το ειρωνικό της υπόθεσης ήταν ότι λίγες ώρες αργότερα η κυβέρνηση θεσμοθετούσε νομοθετικά το απεργοσπαστικό πλοίο!!!
Είναι αυτοί που έχουν λάμψει με την απουσία τους  από τις δεκάδες επισχέσεις εργασίας που έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια η ΠΕΝΕΝ. Είναι αυτή η ομάδα που αρνήθηκε την οργάνωση και την κινητοποίηση με συγκεντρώσεις και άλλες μορφές πάλης των ανέργων συναινώντας με τον Χαλά και την παρέα του ότι δεν χρειάζονται τέτοιες κινητοποιήσεις……
Είναι τέτοια η αποσύνθεση που βρίσκεται ο κομματικός παραταξιακός και σωματειακός χώρος που εκφράζουν και ελέγχουν, είναι τέτοια η απομόνωση που έχουν οδηγηθεί που συγκαλούν συσκέψεις δήθεν για την ανεργία τις οποίεςσυνδιοργανώνουν 6-7 σωματεία από κοινού και στις οποίες οι συμμετέχοντες είναι τόσοι που χωρούν στον θάλαμο ενός ασανσέρ!!!  Έχουν εγκαταλείψει κάθε μορφή πίεσης προς την ΠΝΟ στο όνομα της συναίνεσης και της κοινής στρατηγικής που συνδιαμορφώνουν και η οποία έχει οδηγήσει τα ναυτεργατικά προβλήματα σε πρωτοφανή όξυνση….
Είναι αυτή η ομάδα μαζί με τον Χαλά που επιτρέπουν πειρατικά και ανασφάλιστα πλοία να εκτελούν κανονικά δρομολόγια με ανασφάλιστους Ναυτικούς χωρίς ΣΣΕ, με χαμηλόμισθους αλλοδαπούς, αλλά κατά τα άλλα έχουν το θράσος να μιλάνε για την ανεργία αλλά και να καταλογίζουν ευθύνη στην ΠΕΝΕΝ διότι προβάλει και αναδεικνύει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.
Είναι αυτή η ομάδα που καθημερινά με τα ψέματα, τις αθλιότητες και την διαστρέβλωση της αλήθειας αποδεικνύονται άξιοι μαθητές της σχολής του γκεμπελισμού!!!
Τελευταίο κρούσμα αυτής της επαίσχυντης τακτικής τους αποτελεί η ανακοίνωση που έγραψαν στο όνομα του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» στην οποία αναμασάνε και αναπαράγουν τα γνωστά ψέματα περί δήθεν συμφωνίας της ΠΕΝΕΝ με τα μέτρα Σουμάκη του 1998, για δήθεν πρόταση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ για ανασφάλιστους Ναυτικούς στα κρουαζιερόπλοια καθώς επίσης ότι η ΠΕΝΕΝ πρότεινε την τροποποίηση του όρου 8 για την απασχόληση 3-4 ελλήνων Ναυτικών στην ποντοπόρο ναυτιλία, καθώς και μια σειρά ακόμη αθλιότητες που κατασκευάζουν για να συκοφαντήσουν και να λασπολογήσουν σε βάρος της ΠΕΝΕΝ και των στελεχών της.
Όλα αυτά ξέρουν και γνωρίζουν ότι αποτελούν ασύστολα ψεύδη και κακοποίηση της αλήθειας, αλλά πιστοί στην φασιστική γκεμπελική ρήση πιστεύουν ότι με όλα αυτά τα ψέματα κάτι θα μείνει στο τέλος.
Όμως η αξιοπιστία τους είναι μηδενική, ο πολιτικός τους λόγος ανύπαρκτος, η οργάνωσή τους αποδυναμωμένη και η προσχώρησή τους πλέον σε ανοικτή συνεργασία με την ηγεσία και την πλειοψηφία της ΠΝΟ τους οδηγεί σε απόλυτη περιθωριοποίηση!!! Εάν δεν είχαν τα επαγγελματικά στελέχη και μια μικρή ομάδα συνταξιούχων, είναι βέβαιο ότι η όλη κατάσταση θα ήταν μάλλον για γέλια.
Σχετικά με τα όσα αναφέρονται στις διαδοχικές ανακοινώσεις του ανύπαρκτου και διαλυμένου «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» (ο οποίος κάνει την εμφάνισή του πάντα την προεκλογική περίοδο στην ΠΕΝΕΝ και στην συνέχεια μετατρέπεται σε Συνδυασμό φάντασμα ενώ δέχεται να χρηματοδοτείται με χρήματα της ΠΝΟ η οποία παράνομα καλύπτει τις δαπάνες για δεκάδες ταξίδια – περιοδείες πλαισιώνοντας τα κλιμάκια των ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΜΑΓΕΝ!!! Με μοναδική αποστολή να λασπολογούν σε βάρος του Προεδρείου και του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ)  και της εξαρτημένης κομματικά και παραταξιακά «Επιτροπής άνεργων Ναυτεργατών» θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Τα όσα αναφέρουν είναι συρραφή και αναπαραγωγή των γνωστών συκοφαντικών λασπολογιών που κατασκευάζουν οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού και για τις οποίες απαντήσαμε στους εμπνευστές και ηγετίσκους αυτής της ομάδας.
Ειδικότερα για τον «Αγωνιστικό Συνδυασμό Ναυτών» αφού προκληθήκαμε θα απαντήσουμε. Ο εν λόγω συνδυασμός στις τελευταίες αρχαιρεσίες εξέλεξε στα 21 τακτικά μέλη του Δ.Σ - 4 τακτικούς και στα 21 αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ επίσης 4 αναπληρωματικούς. Ο ένας τακτικός παραιτήθηκε αμέσως μετά την εκλογή του, ακολούθησε ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του επικεφαλής του συνδυασμού τους, στην συνέχεια παραιτήθηκε λόγω συνταξιοδότησης ο τρίτος τακτικός και τέλος ένας τακτικός και ο πρώτος αναπληρωματικός αποχώρησαν από τις τάξεις του συνδυασμού τους. Επί των εκλεγμένων υπάρχει ένα τακτικό μέλος του Δ.Σ ο οποίος ταξιδεύει, ένα δεύτερο μέλος που είναι ξέμπαρκος και ένα τρίτο μέλος του Δ.Σ ο οποίος εγκατέλειψε το ναυτικό επάγγελμα και εργάζεται σε χώρα της Ευρώπης τα τελευταία 4 χρόνια και ο οποίος παράνομα παραμένει στο Δ.Σ αλλά και ως μέλος της ΠΕΝΕΝ.
Ο παράλογος ισχυρισμός να τοποθετηθεί (διορισθεί) κάποιος στο Δ.Σ ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στους 21 τακτικούς και 21 αναπληρωματικούς  είναι αντικαταστατικός και τυχόν αποδοχή αυτής της απαίτησης θα καταργούσε ντε φάκτο την καταστατική διάταξη και θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να συμμετέχει στο Δ.Σ. Τα μέλη του Δ.Σ εκλέγονται και δεν διορίζονται!!!
Παρ’ όλα αυτά ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ πρότεινε και το Δ.Σ αποδέχθηκε ομόφωνα ότι μπορεί να λαμβάνει μέρος και να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του οργάνου εκπρόσωπος του συνδυασμού αλλά σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσει εκλεγμένο τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τυγχάνει εκλογής από το εκλογικό σώμα, δηλαδή τα μέλη της ΠΕΝΕΝ.
Στα όσα φαιδρά και γελοία αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους για την αναφορά μας ότι τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα αντιμετωπίζουν άμεσα κίνδυνο στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, τους απαντούμε ότι την ψευδολογία και την τρομοκρατία για πιθανές μεταβολές την άσκησαν οι ίδιοι επανειλημμένα στο παρελθόν όταν ισχυρίζονταν ότι θα μειωθούν 80% οι εφάπαξ παροχές των Ταμείων Πρόνοιας!!! Ή την άλλη αθλιότητα ότι καταργήθηκε το δικαίωμα της συνταξιοδοτικής αναβάθμισης, ή ότι θα εξισωθεί η φορολογία των Ναυτεργατών με τα ισχύοντα στον χερσαίο χώρο και πολλά ακόμη!!
Οι εκτιμήσεις της ΠΕΝΕΝ προκύπτουν πάντα είτε από έγκυρες πληροφορίες, είτε από τις δεδηλωμένες κυβερνητικές προθέσεις, είτε από έγκυρα δημοσιεύματα τα οποία πολλές φορές η ίδια η κυβέρνηση διοχετεύει στον ελεγχόμενο και φιλικό της τύπο και τα λοιπά ΜΜΕ.
Στο παραπάνω πλαίσιο επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για κατάργηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ, την μείωση των εφάπαξ όπως προβλέπεται από το μνημόνιο συμφωνίας για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, τις παραπέρα μειώσεις των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), τις νέες αυξήσεις που είναι δρομολογημένες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα στα όρια ηλικίας μέσα στα οποία περιλαμβάνεται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα στον χώρο μας με το ανεξάρτητο της ηλικίας.
Ορισμένες από αυτές τις αντιασφαλιστικές και αντεργατικές ρυθμίσεις πρόκειται να υλοποιηθούν με το μίνι ασφαλιστικό αμέσως μετά το καλοκαίρι.
Σε κάθε περίπτωση επειδή οι εργαζόμενοι και οι Ναυτεργάτες έχουν απέναντί τους μια αδίστακτη αντιλαϊκή κυβέρνηση πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι και κυρίως προετοιμασμένοι να αγωνισθούν με όλες τις δυνάμεις τους για να μην περάσουν τα όποια αντιασφαλιστικά, αντεργατικά μέτρα σε βάρος των δικαιωμάτων τους.
Η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει να παλεύει με όλες τις δυνάμεις την εφοπλιστική ασυδοσία, την εφοπλιστόδουλη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική αλλά και θα αποκαλύπτει σθεναρά και αποφασιστικά τον ρόλο της ηγεσίας και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ ενώ θα ασκεί έντονη κριτική στις δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού που με την τακτική και τους χειρισμούς τους αποδυναμώνουν και υπονομεύουν κάθε ενωτική αγωνιστική δράση για την αντιμετώπιση των οξυμένων ναυτεργατικών προβλημάτων.
Πειραιάς 23/7/2014                                                          Για την Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                                     Κροκίδης Νικόλαος