ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στη συνέντευξη τύπου Ομοσπονδιών & Ενώσεων Σ.Α.

http://www.neaplefsi.gr
αναδημοσίευση
 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/07/2014
Συνέντευξη τύπου Ομοσπονδιών και Ενώσεων Σωμάτων Ασφαλείας

Αθήνα Τρίτη 22/07/14

Οι αποφάσεις του Σ.Τ.Ε που κρίνουν αντισυνταγματικές τις μειώσεις των αποδοχών των ένστολων, αναγνωρίζοντας τους την ιδιαίτερη φύση της εργασίας τους και την ανάγκη διαφορετικής μεταχείρισης στις αποδοχές τους όπως ρητά προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος, αποτελούν σταθμό και ορόσημο για τις Ε.Δ και τα Σ.Α.
Αφού για πρώτη φορά αναγνωρίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια το έργο που επιτελούμε και που έχει ως αποδέκτη την Ελληνική κοινωνία, τον Έλληνα πολίτη, την ίδια την πολιτεία και την χώρα.

Οι αποφάσεις του Σ.Τ.Ε όπως έχουν εκδοθεί είναι άμεσης ισχύος και επιβάλλουν στην κυβέρνηση την συμμόρφωση με το σκεπτικό και το διατακτικό τους.

Η συμμόρφωση δεν μπορεί παρά να αποτυπωθεί νομικά με την άμεση ψήφιση νόμου με τον οποίο θα καταργούνται αναδρομικά οι διατάξεις του Ν. 4093/12, σε ότι αφορά τις μειώσεις των αποδοχών μας, προκειμένου αυτές να επανέλθουν στα επίπεδα που ίσχυαν στις 31/07/12 καθώς και να αναγνωρίζεται σαφή νομική υποχρέωση για την καταβολή της διαφοράς αποδοχών που απορρέει από την αναδρομική κατάργηση των αντισυνταγματικών πλέον διατάξεων του Ν. 4093/12.

Είναι προφανές ότι ζητάμε αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση με τους δικαστικούς. Από την στιγμή που η κυβέρνηση με τις πράξεις της δεν μας άφησε άλλα περιθώρια από το να κινηθούμε νομικά για να βρούμε το δίκιο μας, τώρα είναι η σειρά της να σεβαστεί απολύτως τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και να εναρμονισθεί πλήρως και άμεσα μαζί τους.

Η κωλυσιεργία, οι τακτικισμοί, και οι παρελκυστικές μέθοδοι που χρησιμοποιεί δεν προσφέρουν τίποτα και σε κανέναν. Μάλιστα οι χθεσινές δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών κ. Χαρδούβελη Γκίκα ότι οι πολιτικοί αποφασίζουν την δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με πρόσφατες δηλώσεις του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Σταικούρα Χρήστου όπου από βήματος της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί απολύτως τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Άραγε ποια από τις δύο δηλώσεις υιοθετεί επισήμως η κυβέρνηση; Καλούμε τον πρωθυπουργό να απαντήσει το σχετικό ερώτημα.

Σε κάθε περίπτωση για μας, οι αποφάσεις αυτές αποτελούν την πλήρη δικαίωσή μας και θα είναι οδηγός για τις επόμενες κινήσεις μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά:

Δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν.

Δεν τις διαπραγματευόμαστε με κανέναν.