ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Προς Ιταλία οι μετανάστες που αρνήθηκαν να μείνουν στην Ελλάδα...

29/07/14 
 
limeniko1509H Eφημερίδα των Συντακτών 
αναδημοσίευση  
 
 Οι 65 μετανάστες, που λόγω έλλειψης καυσίμων παρέμεναν στη βάρκα τους είκοσι ναυτικά μίλια ΝΔ του Αργοστολίου, αρνούμενοι να μεταφερθούν σε ελληνικό νησί, αναχώρησαν στις 06:30 το πρωί αφού πήραν καύσιμα από παραπλέον εμπορικό πλοίο ξένης σημαίας.
      Συνεχίζουν το ταξίδι τους οι 65 μετανάστες που παρέμεναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη βάρκα τους είκοσι ναυτικά μίλια ΝΔ του Αργοστολίου, καθώς αρνούνταν να επιβιβαστούν στα σκάφη των ελληνικών λιμενικών αρχών.
Η περιπέτεια των 65 μεταναστών έγινε γνωστή περίπου στις 11 το πρωί της Δευτέρας, όταν επικοινώνησαν με τις ελληνικές αρχές καθώς λόγω έλλειψης καυσίμων ακινητοποιήθηκε η λέμβος στην οποία επέβαιναν.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ένα φορτηγό πλοίο που έπλεε στην περιοχή. Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι μετανάστες όταν ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν τη βάρκα τους και να επιβιβαστούν στα σκάφη του Λιμενικού για να μεταφερθούν σε κοντινό ελληνικό νησί, αρνήθηκαν.
Έτσι, παρέμειναν στο σημείο μέχρι τις 06:30 σήμερα το πρωί αφού πήραν καύσιμα από παραπλέον εμπορικό πλοίο ξένης σημαίας.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου
efsyn.gr