ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας σε Μούδρο-Αγ.Ευστράτιο-Λήμνο!

http://www.neaplefsi.gr
αναδημοσίευση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/06/2014

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
 ΛΕΣΒΟΥ - ΛΗΜΝΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ





Η Ένωση μας εκπροσωπεί τους Συναδέλφους που υπηρετούν σε Λέσβο, Λήμνο και Αγ. Ευστράτιο. Στην Λέσβο το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης η τεράστια προσπάθεια αντιμετώπισης του, η διάσωση ανθρώπων και η σύλληψη μεταφορέων γίνεται με απόλυτη επιτυχία και με υπερπροσπάθεια όλων των υπηρετούντων.
Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε και να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας, είναι η επιτυχία των συναδέλφων που υπηρετούν στο Μούδρο, στον Άγιο Ευστράτιο και τις υπηρεσίες της Λήμνου, όπου πρόσφατα συνέλαβαν μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών και των φερόμενων ως μεταφορέων με το σκάφος που τους μετέφεραν, μετά από καταδίωξη από σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μούδρου.

Είναι σημαντικό σε μια περιοχή όπου δεν παρουσιάζονται πολλά περιστατικά, όταν αυτό συμβαίνει οι συνάδελφοι να δείχνουν τέτοιο υψηλό βαθμό εγρήγορσης και αποτελεσματικότητας στέλνοντας και το μήνυμα στα κυκλώματα των διακινητών ότι δεν υπάρχουν εύκολα σημεία πρόσβασης για αυτούς, αλλά παντού θα μας βρίσκουν έτοιμους ως Λιμενικό Σώμα. Επίσης είναι σημαντικό το πως διεκπεραιώθηκε η υπόθεση από τους συναδέλφους στον Άγιο Ευστράτιο και την Μύρινα όπου φιλοξενήθηκαν οι παράνομοι μετανάστες παρότι οι υποδομές δεν είναι τέτοιες που να βοηθούν στο έργο τους.

Με την ευκαιρία πρώτα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους απλούς πολίτες και τους φορείς των δυο νησιών  που διευκόλυναν ποικιλοτρόπως την προσπάθεια των συναδέλφων.

Επισημάνουμε το γεγονός ότι οι υπηρεσίες Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου θα έπρεπε ήδη να έχουν ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα αφού συμμετέχουν ενεργά στο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου, και όχι να παραμένουν με το προσωπικό που προϋπήρχε και το οποίο σαφέστατα δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Φώτιος

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑΣ Γεώργιος