ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Κανείς δεν πρέπει να συνεργήσει σε απολύσεις συναδέλφων!

adedy2Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
αναδημοσίευση

Τη συμμετοχή και στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ για τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΟΥΕΝ), κηρύσσοντας αποχή διαρκείας από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης.

 Το Δ.Σ. της ΠΟΥΕΝ σε έκτακτη συνεδρίασή του εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην «υποτιθέμενη» αξιολόγηση του νόμου 4250/2014, την εφαρμογή της οποίας «σκανδαλωδώς» η κυβέρνηση μετέθεσε προεκλογικά για τις 30 Ιουνίου 2014. Οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας τονίζουν ότι ο νόμος 4250, ο οποίος «ψηφίστηκε κατ’ εντολήν της τρόικας θίγει συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα που απορρέουν από τα άρθρα 5, 25 και 103 του Συντάγματος, όπως άλλωστε ήδη έχει επισημάνει και η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής».

Αναρωτιούνται βάσει ποιας αποδοτικότητας των υπηρεσιών θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων; Μήπως βάσει αυθαίρετων υποκειμενικών κριτηρίων των προϊσταμένων (πολιτικών και διοικητικών) με τα οποία θα ευνοούνται τα «δικά τους παιδιά»;

Η ΠΟΥΕΝ κάνει γνωστό ότι αναλαμβάνει την κάλυψη των δικαστικών εξόδων όλων των εμπλεκομένων υπαλλήλων, ανεξαρτήτως υπηρεσιακής θέσης (γενικοί διευθυντές, διευθυντές, τμηματάρχες, εισηγητές), που θα επιδείξουν υπηρεσιακό ήθος, σθένος και με πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους θ’ αρνηθούν να εφαρμόσουν την υποτιθέμενη αξιολόγηση.

«Κανείς δεν πρέπει να συνεργήσει με την υπογραφή και τη συμμετοχή του σε απολύσεις συναδέλφων. Κανείς δεν πρέπει να βάλει την υπογραφή του σε μια προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία», αναφέρουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας.

ΧΡ.ΠΑΠ.