ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Εργαζόμενοι στα λιμάνια κατά κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ!!!!!

omyle-limania
06/06/14

"Η Εφημερίδα των Συντακτών"

αναδημοσίευση

 της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

Το μεγάλο ξεπούλημα, που εδώ και καιρό έχουν καταγγείλει, επιβεβαιώνει η χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ που δημοσιοποιεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος ξένων μονοπωλιακών ομίλων για τη Θεσσαλονίκη και την περαιτέρω αξιολόγηση των ενδιαφερομένων για τον Πειραιά, τονίζουν με ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια προειδοποιούν ότι τα συνδικάτα των λιμανιών θα εντείνουν τη δράση τους δυναμώνοντας το μέτωπο των φορέων και των πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος των λιμανιών, γιατί το ζήτημα αυτό δεν είναι συντεχνιακό, αλλά ύψιστης πολιτικής σημασίας με προεκτάσεις στην αναπτυξιακή και οικονομική προοπτική της χώρας. Κάνουν γνωστό ότι τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης θα γίνουν εστίες ενωτικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων και η κυβέρνηση θα πληρώσει το τίμημα της πολιτικής αδιαλλαξίας της απέναντι στην κοινωνία.

omule-olp
«Η κυβέρνηση απεμπολεί το συγκριτικό πλεονέκτημα των λιμανιών γιατί δεν έχει καμία αναπτυξιακή πολιτική για τη χώρα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ.

«Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, παρά την αντίδραση των αυτοδιοικητικών δυνάμεων, των παραγωγικών φορέων και των συνδικάτων και περιφρονώντας το Κοινοβούλιο και τους νομικούς επιστημονικούς φορείς, συνεχίζει την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος των ΟΛΠ, ΟΛΘ», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν πως η όλη διαδικασία, με την «προσέλκυση ενδιαφέροντος στον ΟΛΠ και ΟΛΘ, θυμίζει λαϊκό πανηγύρι, με το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί να κρύψει τις προειλημμένες αποφάσεις για ξεπούλημα των λιμανιών σε συγκεκριμένους ξένους κρατικούς μονοπωλιακούς ομίλους».
Επισημαίνουν επίσης πως «αποδεικνύεται ότι τα λιμάνια ΟΛΠ, ΟΛΘ είναι περιζήτητοι Οργανισμοί, που τους καλοβλέπουν ιδιωτικά funds και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Η κυβέρνηση απεμπολεί το συγκριτικό πλεονέκτημα των λιμανιών γιατί δεν έχει καμία αναπτυξιακή πολιτική για τη χώρα».
Yποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση και το ανεκδιήγητο ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν καμία νομιμοποίηση να ξεπουλήσουν τους ΟΛΠ, ΟΛΘ και να θυσιάσουν τα δημόσια αγαθά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας, της εξυπηρέτησης του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου και της τουριστικής ανάπτυξης στον βωμό της απόλυτης κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων».
Να σημειωθεί ότι χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τα πέντε επενδυτικά σχήματα που εισέρχονται στη β' φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.: • APM Terminals, B.V. • COSCO (Hong Kong) Group Limited • International Container Terminal Services, Inc
• Ports America Group Holdings • Utilico Emerging Markets Limited. Επίσης, έγιναν γνωστά τα 8 επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται για το 67% των μετοχών του ΟΛΘ. Δύο από αυτά συμμετέχουν και στον διαγωνισμό για τον ΟΛΠ.