ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πίσω από τη βιτρίνα…ή αλλιώς "Είναι πολλά τα λεφτά...Αρη"!!!!!!!!!

http://freevotsalakiafreatida.wordpress.com

αναδημοσίευση


Μπορεί ο λόγος μας να καταφέρεται εναντίον του Κου Β. Μιχαλολιάκου για το ξεπούλημα των παραλιών μας και ορθώς το πράττουμε. Δεν σεβάστηκε 5000  υπογραφές Πειραιωτών και σύσσωμη την αντιπολίτευση που καταψήφισε την πρότασή του, ενώ είναι υπεύθυνος για την νομιμοποίηση των παρανομιών εκείνων που ο ίδιος κατήγγειλε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και για όσες νέες συντελούνται επί των ημερών του στη Φρεαττύδα και στα Βοτσαλάκια.
Ωστόσο είναι υποχρέωσή μας να δηλώσουμε επίσης, πως το φαινόμενο παραγοντοποίησης και εφοπλιστοποίησης της πολιτικής ζωής, που σηματοδοτεί η υποψήφιότητα των Κων Μαρινάκη και Κόκκαλη(και όχι του Κου Μώραλη, όλοι αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο του) μας βρίσκει απολύτως αντίθετους.

“Η βιτρίνα είναι υπερκομματική, απολίτικη: Ο Πειραιάς, του Πειραιά, τον Πειραιά, ω Πειραιά, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτωσαν οι Πειραιάδες:
«Πάμε να νικήσουμε. Να κάνουμε έργα. Με πράξεις, όχι με λόγια. Τα ψέματα τελειώνουν. Φτάνει η μιζέρια, η ανεργία και η υποβάθμιση. Αλλάζουμε τον Πειραιά, το λιμάνι της καρδιάς μας. Να αισθανθούμε ξανά Περήφανοι Πειραιώτες!»: λόγια του Β. Μαρινάκη στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου (27.4.2014). Ένας λόγος κενός περιεχομένου, που, αν το καλοσκεφτούμε δεν δείχνει δα και καμιά φλόγα ή όραμα για τον Πειραιά. (απόσπασμα από το άρθρο Γαϊδούρειος ίππος του Σ. Μπουρνάζου)
Αν κοιτάξουμε όμως πίσω από τη βιτρίνα θα δούμε πως υπάρχει ότι πιο σάπιο απο τον χώρο του ποδοσφαίρου, της διαπλοκής κεφαλαίου – εξουσίας και του παλαιοκομματικού κατεστημένου. Ακόμα και μετεγγραφές της τελευταίας στιγμής κατάφερε να πετύχει ο Κος Μαρινάκης από το στρατόπεδο του Κου Μιχαλολιάκου.  Και όπως όλοι γνωρίζουμε στο ποδόσφαιρο μετεγγραφές χωρίς αντίκρυσμα δεν υπάρχουν.  Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε ουκ ολίγους νυν  δημοτικούς σύμβουλους και νέους υποψηφίους του Κου Μιχαλολιάκου να εγκαταλείπουν τον συνδυασμό του για να ενταχθούν σε αυτόν των Κων Μαρινάκη – Κόκκαλη. Δεν τίμησαν δηλαδή ούτε τις προσωπικές επιλογές τους και αλλαξοπίστησαν. Πήγαν όπου φυσάει ο άνεμος. Αυτό λέει πολλά τόσο για τον συνδυασμό του Κου Μιχαλολιάκου, όσο και για εκείνον των Κων Μαρινάκη – Κόκκαλη. Τι είδους αξιοπιστία μπορεί να έχει ένας Δήμαρχος με τέτοιους συνεργάτες;;;

Στο ψηφοδέλτιο των Κων Μαρινάκη – Κόκκαλη συνυπάρχουν εκτός από όλες τις παραπάνω κατηγορίες  ακόμα και  πρώην αποτυχημένοι Δήμαρχοι της πόλης μας. Αλήθεια τι το ακομμάτιστο και άφθαρτο φέρνει αυτή η υποψηφιότητα με επικεφαλή έναν άνθρωπο που δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την πόλη μας και έναν  εφοπλιστή, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, που όπως ο ίδιος δήλωσε οι δουλειές του βρίσκονται εκτός Ελλάδας και που οι δύο ηγούνται του πιο αξιοθρήνητου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ευρώπης με το προσωνύμιο “Παράγκα”;
Μήπως το νέο είναι η  “αμέριστη συμπαράσταση του μητροπολίτη Σεραφείμ, τον οποίον πολλά δημοσιεύματα τον έφεραν ως εμπνευστή της υποψηφιότητας; Δεν μιλάμε για οποιονδήποτε μητροπολίτη, αλλά για το σύμβολο της μισαλλοδοξίας. Είναι ο ιεράρχης που χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα», «ψυχοπαθολογική εκτροπή», επιτέθηκε σε όσους «έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής των περιττωμάτων», απείλησε με αφορισμό τους Πειραιώτες βουλευτές που θα ψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης, κατέθεσε μήνυση κατά του Corpus Christi χέρι χέρι-με Χρυσαυγίτες βουλευτές, είπε ότι ο Χίτλερ υποκινούνταν από Εβραίους, κυνηγάει με αγωγές όσους του κάνουν κριτική…”(απόσπασμα από το άρθρο Γαϊδούρειος ίππος του Σ. Μπουρνάζου)
Αναρωτιόμαστε, πως άραγε  το no politica που επέβαλε ο Κος Μαρινάκης στην κερκίδα του Ολυμπιακού, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την παρίσφρυση της χρυσής αυγής, μετεξελίχθηκε εν μία νυκτί σε politica όχι απλά της κερκίδας αλλά του ονόματος και της ιστορίας του Ολυμπιακού με φόντο την διεκδίκηση του Δήμου;
Ρητορικά τα παραπάνω ερώτηματα. Στον Πειραιά όλοι γνωριζόμαστε..
Και επειδή με την υποψηφιότητα Μαρινάκη – Κόκκαλη όχι μόνο οι παραλίες μας αλλά  ολόκληρος ο Πειραιάς κινδυνεύει να ξεπουληθεί και να ιδιωτικοποιηθεί είναι υποχρέωσή μας να εκφέρουμε δημόσια την άποψή μας. Άλλωστε στο ψηφοδέλτιο τους συμπεριλαμβάνονται πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και ο κ. Αγραπίδης, που επέτρεπαν και επιτρέπουν την άνευ αδείας παράνομη λειτουργία του αυθαίρετου καταστήματος στα Βοτσαλάκια, έχοντας με αυτό τον τρόπο αποδείξει έμπρακτα την ανοχή και τη συνενοχή τους στην καταπάτηση των παραλιών και των ελεύθερων χώρων του Πειραιά.
Ως Πειραιώτες αγωνιζόμενοι και σκεπτόμενοι θα συνεχίσουμε μεταξύ πολλών άλλων να διεκδικούμε  δημόσιες, κοινόχρηστες, ελεύθερες, δεντροφυτεμένες παραλίες . Γνωριζουμε τους υποψηφίους εκείνους που και Πειραιώτες είναι και έμπρακτα στάθηκαν δίπλα μας στο δρόμο, στα δικαστήρια και στις απειλές που δεχθήκαμε. Γνωρίζουμε ποιοί υποψήφιοι εκπροσωπούν την κοινωνία και ποιοί  εκπροσωπούν τα μνημόνια ή το κεφάλαιο. Είμαστε σίγουροι πως και οι συμπολίτες μας γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύει ο καθένας και αντιλαμβάνονται το διακύβευμα της κυριακάτικης κάλπης.
Μείνετε συντονισμένοι στο Blog μας, στην ομάδα και στη σελίδα μας στο Facebook.
Γιατί Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή, συνδιαμόρφωση και έλεγχος.
Πρωτοβουλία κατοίκων Πειραιά για τις παραλίες, Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια