ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

KKE, TOYΣΣΑΣ: "Με τους νέους κανονισμούς βαθαίνουν και ενισχύονται όλα τα αντιδραστικά χαρακτηριστικά των ευρωκομμάτων!



  KKE 
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Δελτίο Τύπου

        Στρασβούργο, 16/4/2014

Ψηφίστηκαν σήμερα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τα κόμματα της συμμαχίας των μονοπωλίων, της ΕΕ, Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι και τα κόμματα του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) οι αντιδραστικοί Κανονισμοί της ΕΕ για το καθεστώς των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και  των ιδρυμάτων τους και τη χρηματοδότησή τους από τον ευρωενωσιακό προϋπολογισμό. Με παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, αιτιολογώντας την καταψήφιση από το ΚΚΕ, των δύο κανονισμών τόνισε τα εξής:


"Με τους νέους κανονισμούς βαθαίνουν και ενισχύονται όλα τα αντιδραστικά χαρακτηριστικά των ευρωκομμάτων. Τα κόμματα αυτά με την ευρωενωσιακή νομοθεσία, αποτελούν όργανα του αντιλαϊκού ευρωενωσιακού οικοδομήματος, υπηρετούν την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ και των μονοπωλίων.  
Η αναγνώριση των ευρωκομμάτων γίνεται με δήλωση πίστης στις "αρχές" της ΕΕ και τη σύγκλιση των κανόνων οργάνωσης και λειτουργίας των ευρωκομμάτων και των ιδρυμάτων τους, μέσα από τα καταστατικά τους. Με την εξάρτησή τους από την ευρωενωσιακή χρηματοδότηση, η ΕΕ θέλει να κατευθύνει και να καθοδηγεί τη δράση των ευρωκομμάτων, αστικών και οπορτουνιστικών, να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στη χειραγώγηση εργατικών - λαϊκών συνειδήσεων, ώστε να υπηρετούν αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, πρωτοστατούν στην οικονομική και πολιτική εμβάθυνση  της  ΕΕ, προβάλλοντας σαθρά ανυπόστατα αστικά και οπορτουνιστικά ιδεολογήματα. Τα ευρωκόμματα υπηρετούν τους σκοπούς της ΕΕ. Πρωτοστατούν στην επιχείρηση υποταγή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στον ευρωμονόδρομο και την εξουσία των μονοπωλίων. Έχουν δεσμευτεί με το πρόγραμμα και το καταστατικό τους να υπηρετούν τις αξίες της ΕΕ, δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα και της έχουν εκχωρήσει το απόλυτο δικαίωμα να αποφασίζει και να ελέγχει διαρκώς τη συμμόρφωσή τους με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ.
Επιβεβαιώνεται στο ακέραιο η θέση του ΚΚΕ για τον αντιδραστικό  χαρακτήρα  και ρόλο των ευρωκομμάτων. Σήμερα οι εργαζόμενοι αξιοποιώντας την πείρα τους είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουν ηχηρή απάντηση καταδίκης, τιμωρίας της ΕΕ, της ιμπεριαλιστικής ένωσης του κεφαλαίου και των οργάνων της, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται για να εγκλωβίζουν λαϊκές συνειδήσεις. Ενίσχυση – συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες και στο εργατικό κίνημα. Για την Λαϊκή Εξουσία που μπορεί να λυτρώσει τον εργαζόμενο λαό από τα δεσμά της ΕΕ και το χρέος της πλουτοκρατίας, κάνοντας τον ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει."