ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Σαρωτικός ανασχηματισμός μετά τις ευρωεκλογές...

Σαρωτικός ανασχηματισμός μετά τις ευρωεκλογέςwww.newsbomb.gr
αναδημοσίευση 
Δευτέρα 21 Απριλίου 2014 
Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανακατέψει αρκετά την τράπουλα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται αλλαγές στα περισσότερα υπουργεία.
Στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου μπαίνουν τα κόμματα, με τους πολιτικούς αρχηγούς να αναλαμβάνουν δράση οι ίδιοι.
Ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να πάρει “πάνω του” την προεκλογική μάχη και διαμηνύει πως δεν πρόκειται να χάσει από τον Αλ. Τσίπρα.
Ο κ. Σαμαράς θέλει να στείλει ένα μήνυμα πολιτικής σταθερότητας, αυτοπεποίθησης αλλά και επανεκκίνησης. Και το μέσο για να σταλεί αυτό το μήνυμα είναι ένας ευρύς ανασχηματισμός.
Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις να προχωρήσει σε ανασχηματισμό πριν από τον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ωστόσο η απόφαση που έχει ληφθεί είναι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να γίνουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.
Είναι βέβαιο εξάλλου πως από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κριθεί αν η χώρα θα οδηγηθεί πρόωρα σε εθνικές εκλογές.
Ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό θέλει να περάσει ένα μήνυμα προς το εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ότι θα συνεχίσει το έργο της, διαψεύδοντας έτσι κάθε είδους σενάριο πρόωρων εκλογών.
yp
Αρχίζει το “γράψε – σβήσε”
Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη πάρει μπλοκάκι και στυλό και γράφει τα πρώτα ονόματα που σκέφτεται για υπουργοποίηση αλλά και... καθαίρεση.
Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανακατέψει αρκετά την τράπουλα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται αλλαγές στα περισσότερα υπουργεία.
Επίσης ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, ενδέχεται να ζητήσει μεγαλύτερη συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αν και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από ποσοστό του ΠΑΣΟΚ – Ελιάς στις ευρωεκλογές.
Ο κ. Σαμαράς ταυτόχρονα με τον ανασχηματισμό θα σηματοδοτήσει και μια στροφή προς το Κέντρο αλλά και ένα άνοιγμα σε εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες που η συμμετοχή τους στην κυβέρνησης, θα της προσδώσει ποιοτική υπεροχή και ηθικό πλεονέκτημα.
Στις προθέσεις του κ. Σαμαρά είναι να εντάξει στην κυβέρνηση μετριοπαθή και κεντρώα στελέχη της Ν.Δ αλλά και "Καραμανλικούς".
«Κλειδί» για τον ανασχηματισμό θα είναι η θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει εκφράσει και δημόσια την επιθυμία του να παραμείνει και να είναι εκείνος που θα κάνει τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η απόφαση που θα πάρει ο πρωθυπουργός.