"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
αναδημοσίευση
Προκλητικός ο υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας χτες στη Βουλή
Θύμισε ότι με εντολή της κυβέρνησης η απεργία χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ και τώρα έρχεται από πάνω η Δικαιοσύνη να καταδικάσει «ένα συγκλονιστικό αγώνα που γνώρισε την αλληλεγγύη από όλη την Ελλάδα, από όλο τον κόσμο», έναν αγώνα «με υποδειγματική οργάνωση και δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες».
Η απάντηση - πρόκληση του υφυπουργού ήταν η εξής: «Εγώ θέλω να αναφερθώ στις χιλιάδες αποφάσεις της Δικαιοσύνης που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και έναντι της αυθαιρεσίας της εργοδοσίας, αλλά και έναντι γραφειοκρατικών διαδικασιών και παραλείψεων της νομοθεσίας. Ασφαλώς, όταν κάποια απόφαση δεν είναι προς το συμφέρον συγκεκριμένου κλάδου ή προσώπου, προσφεύγει σε δεύτερο βαθμό, υπάρχουν δηλαδή οι διαδικασίες».
Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Εάν συλλήβδην καταδικάζουμε τη Δικαιοσύνη λόγω μιας απόφασης, η οποία δεν είναι προς την πλευρά μας, τότε τι σημαίνει; Σημαίνει ότι ταυτόχρονα τις χιλιάδες αποφάσεις που δικαιώνουν και προστατεύουν εργαζομένους τις πάμε στο καλάθι των αχρήστων, θα μπορούσα να πω. Αρα, θέλει λίγη προσοχή το θέμα που έχει να κάνει με τις δικαστικές αποφάσεις και τον τρόπο αντιμετώπισης από την πλευρά μας»!
Αλληλεγγύη μέσα κι έξω από την Ελλάδα
Στο
μεταξύ, δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και φορείς του
κινήματος απ' όλη τη χώρα προστίθενται καθημερινά στις συνδικαλιστικές
Οργανώσεις που με αποφάσεις και ψηφίσματα καταγγέλλουν την καταδικαστική
απόφαση σε βάρος των χαλυβουργών. Οπως και στη διάρκεια του εννιάμηνου
ηρωικού αγώνα τους, η αλληλεγγύη ξεπέρασε και πάλι τα σύνορα της
Ελλάδας.Ενδεικτικά, η νεολαία της Ομοσπονδίας 3F Δανίας, που αριθμεί περισσότερα από 50.000 μέλη κάτω των 31 ετών στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνει σε ψήφισμά της: «Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση ενάντια στους χαλυβουργούς και τη θεωρούμε τρομοκρατική επίθεση ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης καθώς και στο δικαίωμα στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Ο αγώνας της ελληνικής εργατικής τάξης είναι αγώνας όλης της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης. Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη».
Αντίστοιχα, η Ενωση των Εργαζομένων στο Μετρό της Στοκχόλμης Σουηδίας, σημειώνει ότι «καμία καταδίκη και καταστολή από τη μεριά των καπιταλιστών και του κράτους τους δεν πρόκειται κάμψει το δικαίωμα στον αγώνα. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας».