ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Τη Δευτέρα 28/4/2014 σε κοινή σύσκεψη της ΠΟΥΕΝ με τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά οργάνα του ΥΝΑ θα υπάρξουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις με όλους τους τρόπους!!!!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Για μια ακόμα φορά στο ΥΝΑ η αυθαιρεσία, ο αυταρχισμός, η προχειρότητα και η ανοργανωσιά των υπηρεσιακών παραγόντων είναι στην ημερήσια διάταξη σχετικά με τη διαδικασία της έκδοσης απόφασης επιμερισμού των ποσοστών αξιολόγησης του προσωπικού.

          Η απόφαση αυτή και η ποσόστωση που θα προκύψει θα σημαδέψει το εργασιακό μέλλον όλων των εργαζομένων στο ΥΝΑ γιατί σχετίζεται με τις διαθεσιμότητες του 2015 και τη μισθολογική εξέλιξη όλων μας. Παρόλα αυτά αντιμετωπίζεται σαν απόφαση ρουτίνας από την προϊσταμένη της Δ/νσης Προσωπικού που αρκείται στη διεκπεραίωση εγγράφων.
          Χωρίς ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, χωρίς να έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα από το ΥΔΜΗΔ, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί οι πλήρεις κατάλογοι  προσωπικού με αυθαίρετες ερμηνείες για διοικητική εξίσωση κλάδου -Γενικής Διεύθυνσης επιχειρείται η εφαρμογή διατάξεων οι οποίες έχουν καταγγελθεί από όλους τους πολιτικούς χώρους ως αντισυνταγματικές. 
Επιπλέον οι ανωτέρω διατάξεις προϋποθέτουν τη μέτρηση αποτελεσματικότητας – αποδοτικότητας των υπηρεσιών, η οποία ουδέποτε εφαρμόστηκε στο ΥΝΑ, κατά συνέπεια οποιαδήποτε απόφαση θα είναι αυθαίρετη και θα πάσχει εγκυρότητας.
          Καλούμε άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους, πολιτική ηγεσία, Γενική Δ/ντρια, ΔΠΠ, Δ/νση Οργάνωσης, ΔΙ.Π.Α. σε κοινή σύσκεψη προκειμένου να αποφευχθούν τετελεσμένα γεγονότα και να μην εκδοθεί καμιά απόφαση που θα οδηγήσει σε διαθεσιμότητα – απόλυση το προσωπικό με παράτυπες και ελεγχόμενες για τη νομιμότητα τους διαδικασίες.
          Ο ν. 4250/14 δεν είναι νόμος για πραγματική αξιολόγηση του προσωπικού αλλά η εφαρμογή πολιτικών και μνημονίων από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που στοχεύει στην συνέχιση των απολύσεων το 2015. Ο μακιαβελικής έμπνευσης νόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγεί στον εργασιακό κανιβαλισμό για αυτό θα αγωνιστούμε για να μην περάσει.
          Τη Δευτέρα 28/4/2014 σε κοινή σύσκεψη της ΠΟΥΕΝ με τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά οργάνα του ΥΝΑ θα υπάρξουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις με όλους τους τρόπους.
          Καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες σε αγωνιστική ετοιμότητα για άμεσες ενέργειες ώστε να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν είναι απλή διοικητική διαδικασία οι απολύσεις πολιτικού προσωπικού και κάποιοι άλλοι ότι το ΥΝΑ δεν θα γίνει στρατόπεδο.
Για το ΔΣ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    Σπύρος Στρουμπούλας                                                           Ζωή Πεντότη