![]() |
| Από παλαιότερη κινητοποίηση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες |
Κάλεσμα στο λαό της Λήμνου να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα και με κριτήριο και τα χρόνια προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, να ενισχύσει το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές απευθύνει η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης της Διαμάντω Μανωλάκου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της Λήμνου όπου προβλήθηκαν τα αιτήματα για:
- Καθημερινά δρομολόγια της Λήμνου από και προς Βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα και τα άλλα νησιά, χειμώνα – καλοκαίρι, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων.
- Μείωση 50% των εισιτηρίων. Δωρεάν εισιτήρια για άνεργους, ειδικές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ουσιαστικούς ελέγχους και λήψη αυστηρών μέτρων για την ασφάλεια και προστασία της ζωής στη θάλασσα.
- Να καταργηθεί ο κανονισμός 3577/92, ο νόμος 2932/2001, καθώς και όλοι οι μετέπειτα νόμοι που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και καταργούν το καμποτάζ.
- Να δημιουργηθεί ενιαίος, αποκλειστικά Δημόσιος, φορέας συγκοινωνιών (αεροπορικών και ακτοπλοϊκών), που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
- Να υπάρχουν αποκλειστικά κρατικά λιμάνια και αεροδρόμια.
«Ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αθώωσε την πολιτική και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιούργησαν τα τεράστια προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και υπεραμύνθηκε στην ουσία των συμφερόντων των εφοπλιστών, παρουσιάζοντας τις εφοπλιστικές εταιρείες ως "ζημιογόνες" που "πλήττονται" από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και τη μειωμένη κίνηση των επιβατών. Κατηγόρησε μάλιστα το ΚΚΕ ότι θα ευθύνεται για τυχόν αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αν επιμένει στην κριτική του ότι οι εφοπλιστές προμηθεύονται με αφορολόγητα καύσιμα τη στιγμή που ο ελληνικός λαός δεν έχει να ζεσταθεί από τις αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο! Η λογική αυτή οδηγεί και πάλι στην πολιτική του να πληρώνει ο λαός για λογαριασμό των εφοπλιστών, για να δρομολογούν υπέργηρα πλοία με μειωμένα δρομολόγια που οδηγούν στην απομόνωση και του νησιού μας.
Τέλος, εμπαίζοντας τους κατοίκους του νησιού μας, είπε ότι το Υπουργείο επέβαλε κυρώσεις στη "ΝΕΛ", (άραγε που είναι το όφελος των κυρώσεων αφού τα προβλήματα διαιωνίζονται;) και παρέπεμψε τις λύσεις στα προβλήματα με τα καράβια στο Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, θυμίζοντας το γνωστό ρητό που λέει ότι "αν θες να αποφύγεις τις ευθύνες για κάποιο πρόβλημα, φτιάξε μια επιτροπή!"».
Η ΤΕ Λήμνου του ΚΚΕ καλεί το Λημνιακό λαό ενισχύσει το ΚΚΕ, το κόμμα που στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
