ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η Ένωση μας όπως πράττει αδιαλείπτως τόσα χρόνια θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να είναι παρούσα σε κάθε δημιουργική εξέλιξη του Λιμενικού Σώματος καταθέτοντας τις προτάσεις της...

 04/03/2014
 http://www.neaplefsi.gr
αναδημοσίευση
ΕΠΛΣ Κ. ΕΛΛΑΔΟΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πρόθεση της πολιτικής και φυσικής μας Ηγεσίας αποτελεί η αναμόρφωση των διατάξεων που διέπουν το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και τα στελέχη του .
Θεωρούμε θετική την συμμετοχή της ΠΟΕΠΛΣ και κατ΄επέκαταση των τοπικών Ενώσεων στις συζητήσεις με την κατάθεση προτάσεων στην κατεύθυνση της αναμόρφωσης - συμπλήρωσης - τροποποίησης των ΠΔ Αδειών, Μεταθέσεων, Ιεραρχίας, Προαγωγών, Αποστρατειών, Πειθαρχικού Δικαίου καθώς και του Κώδικα Προσωπικού Λ.Σ.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος συνεργαζόμενη ενίοτε και με άλλες τοπικές Ενώσεις έχει καταθέσει ήδη μέσω της ΠΟΕΠΛΣ τις προτάσεις της για :
1.Το ΠΔ Μεταθέσεων : μεταθέσεις με φύλλο πορείας επιστροφής μετά τον ελάχιστο χρόνο παραμονής και λήψη προκαταβολής οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης από Παγία Προκαταβολή .
2.Το ΠΔ Αδειών: πολύδυμη κύηση , άδειας ανατροφής κατά τρεις (3) μήνες, άδειας ανατροφής τέκνου και σε περίπτωση υιοθεσίας τέκνου, αδεια άνευ αποδοχών για την ανατροφή τέκνων ,την διαδικασία της ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (εξωσωματική) και την υιοθεσία.
Επίσης έχουμε καταθέσει προτάσεις για το ασφαλιστικό μας σύστημα ,την αναδιάρθρωση των Λιμενικών Αρχών ,την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη και την αναδιάρθρωση των ΚΕΑ.
Βασικός άξονας των προτάσεων μας είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και για το λόγο αυτό αναζητήσαμε και καταγράψαμε υποβάλλοντας σχετική πρόταση με όλες τις ευεργετικές διατάξεις που διέπουν τα υπόλοιπα Σ.Α και τον Στρατό και δεν εφαρμόζονται στο Λιμενικό Σώμα .
Οι ανωτέρω προτάσεις αφορούν τις μονογονεικές οικογένειες, οικογένειες με μέλη ΑΜΕΑ και γενικά ενισχύουν τον θεσμό της οικογένειας .
Παρά το γεγονός όμως ότι οι προτάσεις μας για τις άδειες και τις ευεργετικές διατάξεις έχουν κατατεθεί εδώ και τρία χρόνια με προτροπή του τέως Αρχηγού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς η διοίκηση της Ηγεσίας θα είχε ως βάση της την ανακούφιση με μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα των οικονομικά πληγέντων στελεχών του Σώματος ,τίποτα από τα ανωτέρω δεν έτυχαν αποδοχής σε προκλητικό σημείο ,μάλιστα , καθώς για κάποιες εξ αυτών εκκρεμούν και δικαστικές αποφάσεις κατά του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αναφορικά με το ΠΔ Μεταθέσεων και τις τυχόν τροποποιήσεις σε ΠΔ Ιεραρχίας, Προαγωγών, Αποστρατειών, Πειθαρχικού Δικαίου καθώς και του Κώδικα Προσωπικού Λ.Σ. φρονούμε ότι γόνιμο θα ήταν να γνωρίζουμε τη βασική δομή την αλλαγών που επίκεινται καθώς σε κάθε περίπτωση θα διαμορφωθούν αναλόγως και οι προτάσεις μας .
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι εικάζεται στα πλαίσια της Αναδιάρθρωσης των Λιμενικών Αρχών ΄΄ Καλλικράτης ΄΄ και η τροποποίηση του ΠΔ Μεταθέσεων κατά την οποία οι μεταθέσεις των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ δεν πραγματοποιούνται βάση της κείμενης νομοθεσίας από το Συμβούλιο μεταθέσεων και μόνο.
Η Ένωση μας όπως πράττει αδιαλείπτως τόσα χρόνια θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να είναι παρούσα σε κάθε δημιουργική εξέλιξη του Λιμενικού Σώματος καταθέτοντας τις προτάσεις της και ευελπιστούμε μετά το πέρας των εργασιών το πρόσημο για τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτό να είναι θετικό.


Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                         ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ