ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Εφημ. Κέρδος: Δικαίωση εργαζομένων για μη υπογραφή ατομικών!

Φεβρουαρίου 13, 2014
  wwww.asyntaxtostypos.com

Δικαιώνει την αγώνα των εργαζομένων στην εφημ Κέρδος τελευταία απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, βάσει της οποίας κρίνονται παράνομες οι οποιεσδήποτε τροποποιήσεις μονομερώς από την εργοδοσία των όρων της σύμβασης τους. Σύμφωνα με την αποφ. 401/2014 παρότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει λήξει και έχει παρέλθει και το διάστημα μετενέργειας οι όροι της ΣΣΕ χάνουν μεν τον κανονιστικό τους χαρακτήρα ωστόσο“επιβιώνουν” ως “κοινοί ενοχικοί όροι και έχουν ενσωματωθεί στις ατομικές συμβάσεις μέχρι την τροποποίηση τους με νεότερη ατομική συμφωνία ή μεταγενέστερη ΣΣΕ”.Με την απόφαση του το Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της ανώνυμης εταιρείας «ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» και έκρινε ότι, όλοι οι όροι της προϊσχύουσας ΣΣΕ αποτελούν, μετά τη λήξη της ισχύος της και την πάροδο εξαμήνου, συμβατικούς όρους των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων, όπως έχει γνωμοδοτήσει ήδη το Υπουργείο Εργασίας. Συνεπώς ο εργοδότης δεν δικαιούται να προβεί σε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων ούτε να περικόψει επιδόματα, όπως αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ.
Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα της εργοδοσίας,υιοθετώντας τις θέσεις των εργαζομένων, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τη νομική σύμβουλο της ΕΣΗΕΑ Χρύσα Σαλαβράκου που τους εκπροσώπησε.
Πλέον μένει να δούμε την επόμενη κίνηση της εργοδοσίας η οποία μονομερώς έχει μεταβάλει τις αποδοχές των εργαζομένων και θα πρέπει τώρα μετά και τη δικαστική απόφαση να συμμορφωθεί και να την εφαρμόσει