αναδημοσίευση
Τελευταία ενημέρωση: 02.01.2014 | 15:54- Το κλίμα δυσφορίας στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε το newsiτ'
- Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δυο 24ωρα που το συγκυβερνών κόμμα αντιδρά επίσημα σε κυβερνητικό μέτρο
- Η πρώτη ήταν η ανακοίνωση Σαμαρά ότι δεν καταργείται το ΕΚΑΣ για άτομα με βαριά αναπηρία
- Στην ανακοίνωση κατηγορεί τον Αδωνι Γεωργιάδη ότι αγνόησε τις εκκλήσεις να γίνουν τουλάχιστον ρυθμίσεις για τους φτωχούς και τους ανέργους
Εξοργισμένοι φέρονται να είναι στο ΠΑΣΟΚ με την επιβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για τις αδύναμες ομάδες. Από νωρίς το πρωί το κλίμα στην Χαριλάου Τρικούπη δεν ήταν το καλύτερο, τόσο προς τον υπουργό Υγείας, όσο και προς το Μέγαρο Μαξίμου.Κι αυτό, γιατί τόσο η αγνόηση εκ μέρους του υπουργού Υγείας των παρατηρήσεων από το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο αιφνιδιασμός της περασμένης Τρίτης με το ΕΚΑΣ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δυσαρεστούν τα ανώτατα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ.
Με μια σκληρή ανακοίνωση και σήμερα το ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές κατά του 'Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού. Τονίζει ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει μέσα στην κυβέρνηση αλλά και στο κοινοβούλιο για την επανεξέταση και την κατάργηση του 25ευρου.
ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Από τις αρχές Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία. Κι αυτό έγινε και στη Βουλή, αλλά και κατά τη διάρκεια συνάντησής μας με τον κ. Α. Γεωργιάδη.
Δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου (χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους όπως δήλωνε) προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία.
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα επιμείνει μέσα στην Κυβέρνηση, αλλά και στο Κοινοβούλιο για την επανεξέταση και κατάργησή του.
Το επιχείρημα του Υπουργού ότι «το μέτρο περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και έχει ψηφιστεί» έρχεται - όπως είχαμε και πάλι τονίσει- σε ευθεία αντίθεση με ανάλογες πράξεις, που η ίδια η Κυβέρνηση πρόσφατα έκανε (π.χ. αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ για μη εφαρμογή του 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων, επιμονή για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ζητήματα που επίσης περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο και είχαν ψηφιστεί από τη Βουλή).
Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην οικονομία βελτιώνεται, ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και προωθούμε διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία που οδηγούν σε εξοικονόμηση πόρων, μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε μέτρα που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες και αναιρούν την καθολικότητα της παροχής του αγαθού της υγείας σε αυτούς."